≫ 

Naslov filma "San" obeležio je čitav njen život: Ministar Vukosavljević o smrti Nede Arnerić

- Njena tanana emotivnost bila joj je ponekad prepreka u suočavanju sa grubostima svakodnevice ali je i s tom osobenošću stajala rame uz rame sa najvećim zvezdama našeg glumišta - naveo je ministar

  • 0
Vladan Vukosavljević, Neda Arnerić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić, A. Nalbantjan

Srpska kultura smrću Nede Arnerić izgubila je svog dragocenog predstavnika, naveo je u telegramu saučešća ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.

- Nesuđena balerina, diplomirana istoričarka umetnosti, Neda Arnerić se opredelila za film i pozorište donoseći srpskoj i jugoslovenskoj sceni umetnicu koja je više od pola veka plenila šarmom i snažnim glumačkim darom. Talentima, gracioznošću i eteričnom lepotom od prvih kadrova osvajala je srca domaće i inostrane publike. Nagrađivana i poštovana, ostvarila je sve što jedna glumica može da poželi - naveo je Vukosavljević.

U telegramu saučešća ministar podseća da je Neda Arnerić sa samo 13 godina glumila u svom prvom filmu "San" i kaže da je taj naslov obeležio čitav njen život u kome je srećna i uspešna živela svoj glumački i umetnički san.

- Njena tanana emotivnost bila joj je ponekad prepreka u suočavanju sa grubostima svakodnevice ali je i s tom osobenošću stajala rame uz rame sa najvećim zvezdama našeg glumišta. Našu nezaboravnu Višnju sretaćemo i dalje na Tašmajdanima svojih snova - naveo je Vukosavljević.

Video: Tužan početak godine: Otišla je Neda Arnerić

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA