≫ 

Iz stripa na platno: 10 filmova o superherojima koji stižu ove godine

Od vampira, preko mutanata do nekih mnogo opasnih žena sa kojima se ne treba igrati

  • 1
Posteri

Foto: IMDB

Ako je neko pomislio da će nakon filma po imenu "Kraj igre", koji je prošle godine oborio sve rekorde gledanosti, sedma umetnost uzeti predah od superheroja - grdno se prevario. Nema odmora ni od junaka, ni od negativaca, pa čak i čitavih timova antiheroja.

Čak 10 novih filmova, baziranih na stripovima, stiže u bioskope i to na velika vrata - prvo što će nam 2020. godina doneti jesu neke opasne junakinje, dobro poznate iz stripova i grafičkih romana.

Ptice grabljivice (Birds of Prey)

 

Marko Robi se kao Harli Kvin dokazala još 2016. godine u filmu "Odred otpisanih" ("The Suicide Squad"). U ovom filmu njen lik će biti u centru pažnje, ali uparen sa isključivo ženskim timom.

Film u bioskope treba da stigne 7. februara.

Kraljevi ljudi 3 (The King's Man)

 

Treći nastavak Kingsmen franšize vraća nas u prošlost, u vreme pre izbijanja Prvog svetskog rata kada u ovoj supertajnoj organizaciji glavne zadatke dobijaju vojvoda od Oksforda (Rejf Fajns) i njegov štićenik Konrad (Haris Dikinson). Kao što je Telegraf.rs već pisao, ubistvo prestolonaslednika Ferdinanda u Sarajevu trebalo bi da bude jedna od tema.

Film u bioskope stiže 14. februara.

Bloodshot

 

Strip koji je Valiant Comics originalno izdao 1989. godine, nudi priču o marincu koji je nanotehnologijom pretvoren u super-ubicu. On otkriva zavere koje okružuju one koji su ga napravili takvi kakav jeste. Glavnu ulogu dobio je Vin Dizel.

Film izlazi 13. marta.

Novi mutanti (The New Mutants)

 

Jedan od filmova iz X-Men franšize, "Novi mutanti" je jedan od retkih Marvelovih dela koji će ići ka tome da se približi žanru horora. Film prati petoro mutanata koji su zarobljeni u tajnom objektu, dok otkrivaju svoje smrtonosne moći. Oni moraju da prežive opasnosti koje ih okružuju i suoče se sa svojom prošlošću ako žele da pobegnu iz ustanove u kojoj su zarobljeni.

Film stiže u bioskope 3. april.

Crna udovica (Black Widow)

 

Punu deceniju od kako je debitovala u crnom kostimu, Skarlet Džohanson se konačno vraća i to u glavnoj ulozi kao Marvelova Crna udovica. Radnja filma nastavlja se posle događaja film a"Kapetan Amarika: Građanski rat". Nataša mora da nauči kako da se izbori sa svojom prošlošću. U filmu će se pojaviti i Florens Pju, Rejčel Vajs i Dejvid Harbor.

"Crna udovica" će se u bioskopima naći od 1. maja.

Čudesna žena 1984 (Wonder Woman 1984)

 

U jednom od najočekivanijih filmova ove godine izraelska glumica Gal Gado ponovo oblači minijaturni kostim, dok se rediteljka Peti Dženkis vraća iza kamere, kako bi ponovile uspeh hita iz 2017. godine.

"Čudesna žena" u bioskope stiže 5. juna.

Morbius

 

Nakon što su ga "isterali" iz DC Univerzuma, Džered Leto potražio je mesto u Marvelu kao Morbius, Živi Vampir.

Kao čovek, Morbius je nadareni doktor koji ima retku neizlečivu bolest krvi, pa traži radikalni lek koji crpi iz slepih miševa-vampira kako bi preživeo. Lek deluje "malo više" nego što je očekivao, pa doktor dobija moći vampira, ali uz to i neprestanu želju da pije krv. Nakon prethodno neizbežne smrti, Morbius shvata da će živeti besmrtno, ali kao čudovišna pojava.

Premijera filma zakazana je za 31. jul.

Venom 2

 

Nakon neočekivano ogromnog uspeha prvog dela "Venoma", poslednjeg izleta Sonija u Marvelove vode, sve je spremno za nastavak. Tom Hardi se vraća kao Edi Brok, dok su Mišel Vilijams i Vudi Harelson takođe najavili svoje učešće. O samom zapletu se još uvek ćuti.

Film bi trebalo da se u bioskopima nađe 2. oktobra.

Večiti (The Eternals)

 

Nakon događaja iz "Osvetnika: Kraj igre", Večiti, besmrtna vanzemaljaksa rasa, ujedinjuje se nakon neočekivane tragedije, kako bi zaštitili čovečanstvo protiv novog neprijatelja - Devijanata.

U filmu će igrati Anđelina Džoli, Ričard Meden (Rob Stark iz "Igre prestola"), Selma Hajek i Kit Harington (Džon Snežni iz "Igre prestola").

Film, za koji se očekuje da bude veliki hit, na velikim platnima bi trebalo da se nađe 6. novembra.

Stara garda (The Old Guard)

 

Za one koji su se umorili i od Marvela, i od DC-ja, Netflixova adaptacija stripa Image Comics mogla bi da bude pravo osveđenje. Radnja prati grupu po vek starih plaćenika, koji shvataju da njihova besmrtnost više nije tajna. Šarliz Teron i Čivetel Edžiofor tumačiće glavne uloge.

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    18. januar 2020 | 08:53

    Kada sam bio mali, nisam podnosio ovakve filmove, a sad ih jos manje podnosim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA