≫ 

48. FEST "Skupljači emocija": Preko 300 projekcija u 8 dvorana, 50% popusta za penzionere

"Jedna od glavnih misija našeg festivala je da inostrane autore predstavimo publici i povežemo ih sa domaćim filmskim stvaraocima..."

  • 1
FEST 2020

Foto: Promo

Četrdeset i osmi Međunarodni filmski festival, FEST, biće održan od 28. februara do 8. marta 2020. godine, a Damir Handanović, v.d. CEBEF-a, izjavio je da će preko 300 projekcija biti održano u 8 dvorana, sa 50% popusta na ulaznice za penzionere.

- Ispred CEBEF-a želeo bih da se zahvalim Gradu Beogradu, partneru festivala Telekomu Srbije kao i ostalim sponzorima koji su prepoznali značaj naše manifestacije. Na realizaciji 48. FEST-a, na obostrano zadovoljstvo, nastavljamo saradnju sa Ambasadom Kanade i Delegacijom Evropske Unije u Srbiji - izjavio je Handanović i dodao:

- CEBEF je trenutno u realizaciji zahtevnog projekta Beogradska zima, ali to moj tim ne sprečava da priprema i druge manifestacije. Izuzetno sam zadovoljan kako teku pripreme FEST-a. Kako se približavamo početku festivala, naš tim se uvećava, a posebno mi je drago da veliki broj mladih ljudi ima želju da volontira na FEST-u.

Damir Handanović

Damir Handanović / Foto: Promo

Slogan festivala za 2020. glasi "Skupljači emocija", u čast jugoslovenskom glumcu Bekimu Fehmiuu i njegovoj najpoznatijoj ulozi u filmu "Skupljači perja". Iduće godine navršiće se puna decenija od smrti velikana jugoslovenske kinematografije.

U sećanje na legendu domaćeg glumišta, predstojeći, 48. FEST, održaće retrospektivu njegovih filmova, a njegov lik će imati centralnu ulogu u vizuelnom identitetu festivala.

- FEST će ove godine održati preko 300 projekcija u osam dvorana i ponuditi zaista dobar i raznovrstan program svojoj publici. Prvi put ove godine obradovaćemo naše starije sugrađane penzionere – za prepodnevne projekcije od 10 časova u Kombank dvorani omogućićemo popust od 50% na kupovinu bioskopske ulaznice na dan projekcije - istakao je Handanović i dodao:

Bekim Fehmiu

Bekim Fehmiu u filmu "Skupljači perja" (1967) / Printskrin: YouTube/aristandar

- U svojih 10 festivalskih dana, FEST će biti filmski centar regiona, i tom prilikom ugostićemo oko 60 reditelja i glumaca iz inostranstva koji će prisustvovati svojim premijerama na FEST-u. Trudićemo se da budemo dobri domaćini i predstavimo naš grad u najboljem svetlu, od kulturno istorijskih znamenitosti do nezaboravnog noćnog života, ali nećemo zaboraviti jednu od glavnih misija našeg festivala, a to je da inostrane autore predstavimo publici i povežemo ih sa domaćim filmskim stvaraocima. Možda FEST bude mesto susreta ideja za neki novi film i u nekim od narednih godina baš na našem festivalu bude premijerno prikazan.

- Siguran sam da ćete ove godine uživati u festivalskoj atmosferi i da će svako od vas pronaći filmove po svom ukusu - napomenuo je Damir Handanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA