≫ 

Goran Bogdan je "Otac" u novom filmu Srdana Golubovića: Kada poniženi i odbačeni čovek postane heroj

Ovo će biti jedini domaći film na 70. Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu i treći koji Golubović tu predstavlja

  • 1
Otac, Goran Bogdan

Goran Bogdan u filmu "Otac" / Foto: Maja Medić

Na ovogodišnjem jubilarnom 70. Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu koji će se održati od 20. februara do 1. marta, domaći film "Otac" reditelja Srdana Golubovića doživeće svoju svetsku premijeru, u okviru programa Panorama. Producirano od strane Film House Baš Čelik ostvarenje "Otac" sa Goranom Bogdanom u glavnoj ulozi je jedini srpski film koji će biti prikazan na ovogodišnjem Berlinalu, a svečana premijera filma zakazana je za prvi vikend festivala, u najprestižnijem terminu.

“Otac” je film o čoveku kome su zbog siromaštva oduzeli decu, gubitniku, odbačenom i poniženom čoveku, koji kroz svoje putovanje, hodajući od svog sela na jugu Srbije do prestonice, sa kraja na kraj zemlje, iz protesta, dostojanstva, želje da dokaže i sebi i drugima, iz očaja - postaje heroj.

Otac, Goran Bogdan

“Otac” je film o čoveku kome su zbog siromaštva oduzeli decu Foto: Maja Medić

Reditelj Srdan Golubović, čija su predhodna dva ostvarenja "Klopka" (2007.) i "Krugovi" (2013.) takođe imali svoje projekcije na Berlinalu, od kojih je poslednji ovenčan nagradom Ekumenskog žirija.

- Jako mi je drago, velika mi je čast što je moj film "Otac" u programu ovogodišnjeg Berlinala, to je moj treći film u Berlinu, što me posebno čini srećnim. To daje neku nadu da ovo što radimo ima nekog smisla. Posebno se zahvaljujem mojim saradnicima, neki od njih su sa mnom još od prvog filma - rekao je Golubović.

Otac, Goran Bogdan

Novi film Srdana Golubovića Foto: Maja Medić

Osim glumca Gorana Bogdana koji tumači glavni lik oca Nikole, ostale uloge poverene su i: Borisu Isakoviću, Nadi Šargin, Milici Janevski, Vahidu Džankoviću, Jovi Maksiću, Nikoli Rakočeviću, Milanu Mariću i Ljubomiru Bandoviću.

Prvi put na filmu, nakon što su prošli kasting u kome je učestvovalo više od 250 dece, našli su se i Ajla Šantić i Muharem Hamzić.

Otac, Goran Bogdan

Film će imati svetsku premijeru u Berlinu Foto: Maja Medić

Scenario za film potpisuju Srdan Golubović i Ognjen Sviličić, a film je snimljen u koprodukciji šest zemalja: Srbije, Francuske, Nemačke, Slovenije, Hrvatske i BIH.

Film su pored Filmskog centra Srbije podržali nemački fond MDM, francuski fond Cinema du Monde, hrvatski fond, slovenački fond, fond BIH, Arte France i ZDF Arte kao i Eurimages fond za koprodukcije.

Otac, Goran Bogdan

Film "Otac" Srdana Golubovića Foto: Maja Medić

Producent filma je Jelena Mitrović (Filmska kuća Baš Čelik, Srbija), u koprodukciji sa Propeler Film (Hrvatska), Vertigo (Slovenija), ASAP Films (Francuska), Neue Mediopolis (Nemačka), SCCA/Pro.Ba (Bosna).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Косингас

    24. januar 2020 | 06:52

    И није било ниједног српског глумца за главну улогу, већ су морали да је дају Хрвату! Еееее, Србијо, земљо...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA