≫ 

"Igra prestola" trebalo je da bude filmska trilogija: Martin otkrio kako je želeo da se GOT završi

Na kraju, sve bi bilo bolje od besmislenih i traljavih rešenja iz poslednje sezone

  • 0

"Igra prestola" je postala sinonim za televizijski spektakl i zasigurno je jedna od najgledanijih serija svih vremena. HBO je odvojio dobar deo budžeta za ovaj projekat, čija je produkcija trajala čitavu deceniju.

Snimalo se na različitim lokacijama, a materijal za scenario je bio prvoklasan, zahvaljujući maštovitom peru Džordža R. R. Martina, pisca serijala „Pesma o ledu i vatri” po kome je serija i bazirana.

Uprkos sposobnosti da nas „uhvati i ne pušta” svojim uzbudljivim prizorima i intrigantnim zapletima, poslednje dve sezone su bile upitne. Ruku na srce, kulminacija serije je razočarala većinu fanova.

Džordž Martin još nije završio pisanje šeste od sedam najavljenih knjiga, te su stoga scenaristi bili prinuđeni da smisle sopstveni zaključak serije. Nije njihovo rešenje toliko bilo nezadovoljavajuće, već činjenica kako se do tog rešenja došlo. Bilo je očito da scenaristi više ne žele da se bave serijom, zbog čega je radnja poslednje sezone sklupčana u svega 6 epizoda, iako je trebalo da bude barem duplo duža da bi bila verodostojna. Na kraju svega ništa nije imalo smisla.

Pisac Džoržd R.R. Martin nedavno je ponovio informaciju, koju hardkor fanovi znaju već godinama, a za koju danas veruju da bi bila bolja rešenje. Naime, Martin je želeo da se epska saga trebalo da se završi na bioskopskom platnu.

Game of Thrones Igra prestola Dok su pratili knjige, sve je bilo dobro Foto: Tanjug/AP

- Zaista smo razmatrali mogućnost snimanja filma. Dejvid Beniof i Den Vajs, tvorci serije, želeli su da završnica bude filmska trilogija nakon sedme sezone. Pre četiri-pet godina se ova mogućnost ozbiljno razmatrala - otkriva Martin za nemački list Welt, dodajući da prava na ekranizaciju poseduje HBO, tako da su budući projekti u njihovim rukama.

Na pitanje zbog čega ideja o "Igri prestola" u vidu filma nije sprovedena u delo, Martin navodi da HBO nije bio zainteresovan, jer se oni bave televizijskim sadržajima.

- Sve se sada menja. Šta je to bioskop? Šta je televizija? Šta predstavlja striming? Da li Netfliks proizvodi filmove ili se bavi televizijom? Sve je izmešano. Danas više ne postoje granice između bioskopa, platformi za striming i televizije - tvrdi Martin.

Video: Planina na smrt isprepadao svoju devojku

(Telegraf.rs/N.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA