4 minuta koja bole: Kobi je ovim filmom zaslužio Oskara, u njega je stala sva ljubav prema košarci

O legendarnom Brajantu koji je nastradao u nedelju, kreiran je kratki animirani film inspirisan pismom kojim se oprostio od košarke

  • 3
Kobi Brajant, Draga košarko

Printskrin: Youtube/What's TRENDING

Legendarni Kobi Brajant oprostio se zvanično od košarke u 37. godini, u novembru 2015., kada je objavio da će se povući na kraju sezone. Tada je objavio emotivno pismo, u kom je potvrdio da je vreme da se posveti porodici i da loptu ostavi po strani, iako mu je lopta bila sve.

Emotivni stihovi poznatog košarkaša koji je u nedelju stradao u padu privatnog helikoptera u Kaliforniji, u Kabasasu, pretočeni su u 4 emotivna minuta koja bole, danas više nego tog dana kada se oprostio od svoje velike ljubavi. Reč je o kratkom animiranom filmu pod nazivom "Draga košarko" koju je kreirao američki animator Glen Kin.

Sam Brajant bio je u ovom kratkom filmu narator koji je u reči pretočio jake emocije o sportu koji je voleo od malih nogu. Animator Glen Kin uspeo je olovkom da iscrta crteže košarkaša kao zvezde Lejkersa, ali i kao dečaka koji se zaljubio u sport kojem je, kako je napisao u pismu "dao svoje srce".

- Draga košarko, od trenutka kada sam počeo da umotavam tatine čarape i šutiram zamišljene šuteve za pobedu u velikom 'Forumu', znao sam jednu stvar - zaljubio sam se u tebe. Ljubav je toliko duboka da sam ti dao sve, od mojeg uma i tela do mog duha i duše. Kao šestogodišnjak koji se duboko zaljubio u tebe nikada nisam video kraj tunela, video sam samo sebe kako istrčavam iz jednog. I tako sam trčao, trčao sam uzduž i popreko svakog terena, jurio svaku izgubljenu loptu zbog tebe. Tražila si od mene energičnost, ja sam ti dao moje srce, jer uz njega dolazi i mnogo više - deo je Kobijevog oproštajnog pisma.

Te reči kasnije su pretočene u ostvarenje koje je 2018. godine dobio Oskara, u kategoriji "najbolji kratki animirani film".

Kobi Brajant, Glen Kin

Brajant i Kin na dodeli Oskara 2018., Printskrin: Youtube/Oscars

Brajant je i pre no što je film o njegovoj ljubavi prema košarci nastao, u jednom intervjuu 2017. godine izjavio da se zanima za animaciju.

- Animacija može da uhvati emociju u priči na vizuelniji i uverljiviji način nego živa radnja - rekao je Kobi.

Podsetimo, legendarni američki košarkaš i jedan od najboljih u NBA istoriji Kobi Brajant poginuo je u četrdesetprvoj godini u helikopterskoj nesreći zajedno sa svojom trinaestogodišnjom ćerkom Đianom Marijom.

Kobi je dugo godina koristio helikopter za putovanja, još iz vremena dok je igrao za Lejkerse. Tada je na utakmice svog tima leteo sa Njuport Biča do Stejpls Centra u svom Sikorski S-76 helikopteru.

(Telegraf.rs/Nytimes.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dejan

    27. januar 2020 | 23:19

    kako nekad kazu .... vaspitala me ulica .... sasvim sam siguran da ce mnogi od nas reci .... gledo sam par godina starijeg brajanta i njegov nacin njegov odnos njegova posvecenost je uticala na nacin kako sam se ja ponasao i kasnije pristupao problemima u svom zivotu ..... naravno svako u okvirima svojih mogucnosti .... zato je kobi veliki i jedini ... unikatan

  • iskreno

    27. januar 2020 | 23:37

    cemu helikopter. da bi se stiglo negde sat vremena ranije. a svo vreme ovog sveta je imao. pa jos i cerku da vodis. cemu taj rizik?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA