≫ 

Najveće zvezde okupile se uoči dodele Oskara: Serviran im veganski ručak i stroga uputstva ponašanja

Najuzbuđeniji bio je Al Paćino - nominovan prvi put u 27 godina

  • 0
Oskar, formalni ručak

Foto: Tanjug/Invision/AP

Rene Zelveger, Al Paćino, Bred Pit, Tarantino i mnoge druge zvezde okupili su se danas na formalnom ručku povodom ovogodišnje dodele filmske nagrede Oskar.

Ručak je počeo minutom ćutanja za Kobija Brajanta, čija je smrt poslednjih dana odredila rapsoloženje u celom Los Anđelesu, inače vrlo veselom tokom sezone dodele nagrada.

 

Predsednik američke Akademije filmske umetnosti i nauke Dejvid Rubin zamolio je okupljene da odaju počast NBA zvezdi i dobitniku Oskara 2018. godine, kao i njegovoj ćerki, koji su sa još sedam ljudi poginuli u padu helikoptera u nedelju.

- Uz sav uspeh koji je postigao na terenu, Kobi je tog dana bio najuzbuđenija osoba u dvorani - spomenuo je Rubin dan kada je Brajant dobio Oskara za svoj animirani film "Draga košarko" ("Dear Basketball").

Aplauzom Oskar-veterana, kao i onih koji su dobili svoje prvi nominacije, prekinuta je tužna tišina.

Leonardo Dikaprio, Lora Dern, Robert de Niro i Kventin Trantino pozirali su fotografima pre skupa, koji se održava nedaleko od Dolbi teatra u Los Anđelesu, gde će se održati 92. dodela nagrada Filmske akademije 9. februara.

Oskar, formalni ručak

Kventin Tarantino Foto: Tanjug/Invision/AP

Tarantino, koji je nominovan za najboljeg režisera za film "Bilo jednom... u Holivudu", kao i Bred Pit, potpisao je poster za film koji je doneo inženjer zvuka Mark Ulano, takođe nominovan za svoj rad na tri filma u kategoriji najboljeg miksa zvuka.

Oskar, formalni ručak

Bred Pit Foto: Tanjug/Invision/AP

Taika Vaititi, čiji je film "Zec Džodžo" nominovan za šest Oskara, zagrlio je južnokorejskog reditelja Bonga Džun Hua, koji se sa svojim "Parazitom" takmiči u kategorimaja najbolji film i najbolji strani film. Oni su čestitali jedan drugom.

Oskar, formalni ručak

Taika Vaititi i Bong Džun Hu Foto: Tanjug/Invision/AP

Formalni ručak povodom Oskara je godišnja prilika da se nominovani bolje upoznaju i proslave status koji će mnogi od njih imati samo jednom u životu, da se slikaju za "generacijsku" fotografiju. U centru slike udobno su se smestili Paćino, Dajen Voren, i tekstopisci pesama iz filma "Zaleđeno kraljevstvo 2" Robert Lopez i Kristin Anderson Lopez.

Rečeno im je da svoj govor, ako osvoje Oskara, skrate na 45 sekundi ili manje, kao i da za grupne pobede odrede samo jednu osobu koja će da priča.

Oskar, formalni ručak

Greta Gervig ("Male žene") i Lora Dern ("Priča o braku") Foto: Tanjug/Invision/AP

Na ovom ručku ne može da sedne ko gde hoće - kako bi svi bili jednake često oni koji su nominovani u manje bitnim kategorijama, kao što su kratki dokumentarac ili dizajn zvuka, sede se glumcima i režiserima.

Dajen Voren, kompozitorka koja je ove godine dobila 11 nominaciju, stoga će za ručkom ćaskala sa rediteljem Metjuom Čerijem, koji je nominovan prvi put, hvaleći ga za njegov kratki animirani film "Ljubav prema kosi" ("Hair love").

Oskar, formalni ručak

Florens Pju Foto: Tanjug/Invision/AP

Dok su neki počeli da jedu, Sintija Erivo, nominovana za glavnu žensku ulogu ("Harijet") i Bred Pit, koji juri Oskara za najbolju sporednu mušku ulogu, napravili su selfi sa ljudima za svojim stolom.

Al Paćino je rekao da se raduje svojoj prvoj nominaciji u 27 godina ("Irac"). Rekao je da je biti nominovan rame uz rame sa Pitom, Tomom Henksom, Entonijem Hopkinsom i Džoem Pešijem - "specijalno".

Oskar, formalni ručak oscar

Sintija Erivo i Bred Pit Foto: Tanjug/Invision/AP

- Vreme leti - rekao je Paćino.

Ceo jelovnik bio je baziran na veganskoj ishrani, a vino je stiglo iz vinarije Frensisa Forda Kopole. Iz Akademije su objavili da će povećati izbor veganske hrane i na Guvernerovom balu, koji sleduje dodeli Oskara.

Podsetimo, 92. dodela Oskara održaće se 9. februara u Los Anđelesu.

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA