≫ 

Lora Dern osvojila je istu BAFTA nagradu koja je pre 35 godina dodeljena njenoj majci

"Mama mi je rekla da je to ono što ti prijatelji daju kako bi ti čestitali, jer imaš posao koji voliš", setila se ona 6-godišnje sebe

  • 0
Bafta, Lora Dern Foto: Tanjug/Invision/AP

Glumica Lora Dern osvojila je sinoć u Londonu BAFTA nagradu za najbolju sporednu glumicu za ulogu, kao Nora u filmu "Bračna priča". Iako je za istu ulogu nominovana za Oskara, a već joj je donela Zlatni globus i nagradu SAG, Lori ova posebno znači jer je tu istu nagradu pre tačno 35 godina osvojila i njena majka.

Dajeni Led, majci Lore Dern, 1975. godine uručeno je ovo priznanje za sporednu ulogu u filmu "Alis ovde više ne živi" ("Alice Doesn't Live Here Anymore") Martina Skorsezea.

- Kada sam imala šest godina moja majka je dobila baš ovu nagradu, u istoj kategoriji, zahvaljujući gospodinu Skorsezeu. Držala ju je na našem klaviru i drugarica me jednom pitala: "Hej, kakva je to maska?". Odogovorila sam: "Mama mi je rekla da je to ono što ti prijatelji daju kako bi ti čestitali, jer imaš posao koji voliš". Tako da, hvala BAFTA. Hvala što ste me uključili u ovu dvoranu punu neerovatnih umetnika i voljenih prijatelja dok pričamo priče i radimo posao koji volimo. Mnogo smo srećni - rekla je Lora Dern.

Dok film koji je njoj doneo BAFTA govori o krahu ljubavi i razvodu, film u kome je njena majka (igrala je konobaricu po imenu Flo) dobila zlatnu masku priča priču o ženi koja je nedavno postala udovica, a koja ostavlja sve i sa svojim sinom odlazi na put, odlučna da postane pevačica. U njemu se pojavila čak i sama Lora, kao devojčica koja u uglu restorana jede sladoled, dok je Martin Skorseze stao ispred kamere da odglumi mušteriju.

I dan-danas ovaj film ima dobre kritike. U ono vreme je ukazao publici na obim Skorsezeovog talenta - on nije samo skonccentrisan na muški pogled na svet, već može da ispriča iskren i dirljiv film iz ženske perspektive. Mnogi ovaj film danas nazivaju "odom nezavisnosti i samodovoljnosti".

Video: Da li su Oskari uvek bili fer?

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA