≫ 

Oni su svetske zvezde i mogu da imaju koga požele, a na dodelu Oskara poveli su svoje mame

Lora Dern, koja je dobila Oskara za sporednu žensku ulogu u filmu Bračna priča, viđena je sa svojom majkom, glumicom Dajen Lad. U svom govoru, Lora se zahvalila i njoj i njenoj celoj poznatoj porodici...

  • 3
Keanu Reeves, Kianu Rivs Kijanu Rivs i njegova majka / Foto: Tanjug/AP

Manekenke, sportisti ili uglađeni pripadnici džet-seta su prošlost - glavna pratnja mnogim javnim ličnostima sinoć su na dodeli Oskara bile njihove mame. Ruku pod ruku sa ženama koje su ih rodile šetale su čak tri glumice nominovane za nagradu prestižnu nagradu, a oni koji nisu poveli svoje majke, ali su dobili 45 sekundi na bini, nisu propustili da im sa tog mesta pošalju pozdrave.

Trend je bio toliko spontan i neobičan, da u jednom trenu niste mogli da se ne zapitate  - je li 9. februar ili 8. mart?

Hoakin Finiks, koji je sinoć osvojio nagradu za najboljeg glumca, došao je u pratnji svoje lepe žene Runi Mare, ali i majke Arlin, koja ga je bodrila iz publike. Finiks je održao predivan govor pri primanju nagrade, a kako su mu oči ovlažile kada je pomenuo svog davno preminlog brata, majka mu je verovatno bila nepoljuljan oslonac.

oskar 2020 Hoakin Finiks sa mamom Foto: Tanjug/AP/Invision

Teško je, svakako, veče bilo za Sintiju Erivo, talentovanu mladu ženu koja je Holivud oborila sa nogu, ali sinoć imala mnogo tereta na svojim leđima. Ne samo da je pevala numeru iz filma "Harijet", nominovanu za najbolju pesmu pisanu za film, već se i sama takmičila u kategoriji za glavnu žensku ulogu. Od svih glumica i glumaca ona je bila jedina koja nije bele kože, zbog čega su gotovo svi voditelji imali potrebe da je pomenu i kameru okrenu ka njoj.

I ne čudi stoga što je mamu povela kao podršku. Iako je izgubila Oskara od Rene Zelveger, sudeći po njenom Instagram storiju, mama i ćerka su se sjajno provele.

Sintija Erivo Sintija Erivo s mamom / Foto: Instagram/cynthiaerivo

- Ja i moja mamica na Oskarima u haljinama koje se slažu - napisala je Erivo.

Lora Dern, koja je dobila Oskara za sporednu žensku ulogu u filmu "Priča o braku", viđena je sa svojom majkom, glumicom Dajen Lad. Dobivši Oskara za najbolju sporednu žensku ulogu, ona se iskreno zahvalila svojim roditeljima i celoj svojoj porodici.

Lora Dern pomenula je svoju mamu i pre dve nedelje na dodeli BAFTA nagrada u Londonu, kada je srećna svima objavila da je tu istu zlatnu masku, pa čak i u istoj kategoriji pre više decenija osvojila Dajen za ulogu u filmu Martina Skorsezea.

Njena mama nije mogla da sakrije suze ponosa.

I Šarliz Teron je ispratila ovaj trend, povevši mamu Gerdu Jakobu Aletu Maric.

Charlize Theron, Šarliz Teron Teron i Maric / Foto: Tanjug/AP

Sa majkom se pojavila i Florens Pju, koja je bila nominovana za najbolju sporednu žensku ulogu u ostvarenju "Male žene", kao i pevačica i glumica Dženel Mone, čiji je energični nastup i prodorni glas otvorio 92. ceremoniju dodele Oskara u Los Anđelesu.

Janelle Monae, Džanel Mone Dženel Mone s majkom / Foto: Sipa USA/ddp USA/Profimedia

Među prvima se na crvenom tepihu sa svojim majkom, dizajnerkom Patrišom Tejlor, pojavio Kijanu Rivs. Iako nije bio nominovan, Kijanu je imao važan zadatak da zajedno sa Dajen Kiton dodeli nagradu za najbolji originalni scenario.

Hvala, draga mama

Mame su bile glavna tema ne samo u prvom redu Dolbi teatra, već i na pozornici. Nekoliko dobitnika Oskara baš je ženama koje su ih rodile pridalo zasluge za to dokle su dogurali.

Režiser Taika Vaititi, koji je dobio Oskara za najbolji prilagođeni scenario za film "Zec Džodžo", pre svega je zahvalio svojoj mami u govoru. Ona je za to vreme sedala u sali, a kasnije mu se pridružila na Varajeti žurki.

- Želeo bih da zahvalim svojoj majci. Gde si, mama, izgubio sam te? Hvala ti što si bila moja majka i što si mi dala knjigu koju sam prilagodio. Ovaj film ne bi postojao da ti to nisi uradila - kazao je on.

I nije bio jedini...

Video: Oskar otišao u Južnu Koreju, a Bred i Leonardo se bratski grlili

(D.D.S/D.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA