≫ 

Nagrada za filmsko (ne)umeće koju nijedan glumac ne želi: Kome će zapasti ovogodišnja Zlatna malina?

Mjuzikl ''Cats'' je glavni favorit da odnese nimalo laskavo priznanje za najgori film, a nominovana je čak i Dženifer Lopez

  • 0
Dženifer Lopez, Hustlers Dženifer Lopez u filmu "Hustlers" /Foto: Profimedia/Capital Pictures / Film Stills

Zlatna malina je zaista priznanje kakvo holivudski glumci, reditelji i producenti ne žele da zasluže. U suštini, ovaj svojevrsni Oskar za najgora ostvarenja godine je veoma šaljivog karaktera, ukoliko glumci imaju smisao za humor. Ovo je ujedno i prilika da se istaknu oni filmovi koji su toliko razočarali publiku i kritičare da zaslužuju da budu ismejani.

Nominacije za 40. dodelu Zlatne maline za najgora ostvarenja godine objavljena su u subotu, 8. februara, kao parodija na dodelu Oskara koja se odigrala samo dan kasnije. Među favoritima su komedija Tajlera Perija A Madea Family Funeral, horor film sa Hilari Daf The Haunting of Sharon Tate, i, možda i najveći gubitnik 2019, mjuzikl Cats, koji su mnogi željno iščekivali, samo da bi se njihova očekivanja načisto sunovratila.

Cats prednjači da osvoji nimalo prestižnu Zlatnu malinu za najgori film, dok je reditelj Tom Huper i sam nominovan za svoj doprinos u režiserskoj stolici. Jedna od osnovnih kritika jeste na račun loše urađene kompjuterske grafike, odnosno, CGI efekata, ali i neujednačenog tona i glume inače slavnih i cenjenih glumaca, piše DW.

Džudi Denč je nominovana za najgoru žensku potpornu ulogu za film Cats, a najveća konkurencija u ovoj kategoriji joj je Džesika Čestejn, nominovana za film X-Men: Dark Phoenix.

Džon Travolta, koji se ne susreće prvi put sa Zlatnom malinom, nominovan je za najgoreg glumca. Njegov film Trading Paint nije zaradio ni centa u severnoameričkim bioskopima, a na veb-sajtu Rotten Tomatoes zadobio je 0% preporuke kritičara i publike.

Pored priznanja za razočaravajuća ostvarenja, ove godine će se po šesti put zaredom dodeliti i Zlatna malina za najbolje iskupljenje, namenjena glumcima koji su svojim radom uspeli da se iskupe za loše filmove iz svoje prošlosti. Glavni favorit za ovo priznanje je Dženifer Lopez. Pre nego što su nominacije za ovogodišnjeg Oskara objavljene, istinski se očekivalo da će ona učestvovati u trci za najbolju žensku potpornu ulogu za film Hustlers.

Još nije poznato kada će se tačno dodela nagrada održati, ali ovo bi trebalo da bude prva ceremonija Zlatne maline emitovana na televiziji.

Video: Da li su Oskari uvek bili fer?

N.I.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA