Film "Sumrak u bečkom haustoru" otkriva tajni život srpskih gasterbajtera

"Oni zavičaj zato nose sa sobom, mnogi tako što posećuju vračare"

  • 1
sumrak u bečkom haustoru Foto: Promo

Domaći film "Sumrak u bečkom haustoru" premijerno će biti prikazan na 48. FEST-u, 5. marta u Kombank Dvorani, a producentske kuće Corona film i Cinnamon films objavile su prvi trejler filma.

Film reditelja Mladena Đorđevića našao se u okviru Glavnog takmičarskog programa i pred publiku stiže nakon četiri godine iscrpnog snimanja na relaciji Srbija-Austrija.

Reditelj Đorđević upoznao se sa svetom dijaspore koja živi i radi u Beču i temom večite razapetosti između tuđine i zavičaja. Sa tim problemom se suočavaju i tri glavna junaka Darko, Milenko i Goran, koji već 20-ak godina taksiraju po Beču.

Njih trojicu povezuje vračara Vladica iz istočne Srbije, kod koje redovno dolaze da im pročita budućnost iz karata ili ih zaštiti od negativnih sila.

- Ono što me je pored te razapetosti privuklo je i njihovo odbijanje da se uklope u sredinu u koju su došli. Oni zavičaj zato nose sa sobom. Mnogi od njih vezu sa zavičajem održavaju tako što posećuju vračare. Fascinantno mi je bilo koliko njima vračare znače i koliko te žene utiču na njihove životne odluke. Značajan deo filma je posvećen tome - kaže Đorđević.

sumrak u bečkom haustoru Film će premijeru imatu na FEST-u Foto: Promo

U rediteljskom opusu Mladena Đorđevića izdvajaju se nagrađivani igrani film "Život i smrt porno bande" iz 2009. i dokumentarac "Made in Serbia" iz 2005. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA