≫ 

Preminuo omiljeni radijski voditelj Zoran Modli

S obzirom na to da je radio i kao profesionalni pilot i instruktor letenja, Modli je pisao i knjige namenjene popularizaciji pilotskog poziva i to ukupno sedam

  • 31
Zoran Modli Printskrin: Youtube/RTV Marš HD Valjevo

Radio Laguna je objavila da je preminuo radio novinar i nekadašnji pilot Zoran Modli (71)Modli je počeo karijeru disk-džokeja početkom sedamdesetih godina dvadesetog veka u beogradskim diskotekama. Za mlađe naraštaje informacija: to je onaj "Modli, što program vodli".

Izdao je ploču "Zoran Modli i leteća diskoteka" i bio je urednik jedne rubrike u muzičkom magazinu "Džuboks". Modli je sa Borom Đorđevićem početkom 1975. godine osnovao grupu "Hajduk Stanko i jataci", u kojoj je bio pevač, ali su imali samo dva singla.

Bio je veoma popularan radio-voditelj tokom osamdesetih kada je imao emisiju "Ventilator 202", sve do 1987. godine. Nakon toga se posvećuje više karijeri pilota putničkih aviona.

Emisiju "Modulacije" Modli počinje na tada novoosnovanom radiju "Pingvin" u maju 1993. godine.

Od 2000. pokreće emisiju "Zair" (Zakon akcije i reakcije) koja je godinu dana emitovana na radiju Beograd 202, a danas se emituje na beogradskom Radiju Laguna i na više nezavisnih radio stanica u Srbiji i regionu.

S obzirom na to da je radio i kao profesionalni pilot i instruktor letenja, Modli je pisao i knjige namenjene popularizaciji pilotskog poziva i to ukupno sedam.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đura

    23. februar 2020 | 13:36

    Nekada su nam radio voditelji bili omiljeni iako nismo znali kako oni izgledaju,već samo po glasu. Sećam se dobro tog glasa sa starog radija koji je umeo i da krči kad bih komšija nešto majstorisao bušilicom ili brusilicom.Pilot,voditelj,sad je na nebu, ne zaboravljen glas u etru ,slava mu.

  • Laki

    23. februar 2020 | 13:49

    Odrastanje uz radio, prva muzika, prve emisije...sa Zoranom Modlijem! Niko nikad kao on!

  • Sladja

    23. februar 2020 | 21:57

    Počivaj u miru!obožavala sam tvoj glas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA