≫ 

Od ružnog pačeta do neodoljive lepotice: Ovo su najbolje filmske transformacije

Svakoj ženi je ponekad potrebna potpuna promena

  • 4
Mis tajni agent, Sandra Bulok

Printskrin: Youtube/Warner Bros. Pictures

Nije samo Pepeljuga odbacila metlu da bi obukla balsku haljinu. Mnoge glumice su u brojnim filmovima na početku igrale devojke koje ne znaju čemu služi maskara, da bi onda postale vanserijske lepotice, kakve niko nije ni sanjao da bi mogle da budu. Ili, naravno, jeste...

Na forumima se povela polemika oko toga koje su filmske transformacije bile najbolje, a koje se gledaocima uopšte nisu dopale.

Ovo su neki od predloga:

Tula u "Moja velika mrsna pravoslavna svadba"

 

Tula, koja na početku filma ima 30 godina, menja svoj život iz korena. Obrazuje se, odvaja od roditelja i zaljubljuje u mladića koji nije deo njenog kulturnog miljea. A kada nauči da se šminka, promeni frizuru i odeću, to je samo deo velikog procesa.

- Ovo je bio sjajan mejkover i najbolje je što ga je ona odabrala sama. Tula je izašla iz svoje komfor zone, želeći više za sebe i to u vreme koje je njoj odgovaralo. Preuzela je kontrolu nad svojim životom i postala samouverna i prelepa žena - napisali su korisnici Bazfid zajednice.

Mia u "Princezinim dnevnicima"

 

Pod pritiskom svoje bake, Mia od čupave opuštene tinejdžerke postaje graciozna mlada dama. Ili se bar trudi da to bude. Ipak, ovo nije bila Mijina želja, te su mnogi gledaoci žalili što se ipak nije odbranila od uticaja svoje kraljice-bake.

via GIPHY

- Delovalo je kao da je izgubila sebe. Takođe, ovaj prebražaj je bio nepotreban i kao da je poručio devojkama: "Mrzite svoju prirodnu kosu". Trebalo je da joj daju bolji tretman za kovrdže, ne da joj ispeglaju lokne - napisali su korisnici.

Endi u "Đavo nosi Pradu"

 

Sa druge strane, većina obožava šta se desilo drugom liku En Hatavej - Endi, pomoćnici glavne urednice velikog modnog časopisa. Endi na početku ne misli da je moda važna stvar u poslovnom životu. A onda...

via GIPHY

via GIPHY

- Shvatila je svoj posao ozbiljno i promenila šminku i odeću kako bi impresionirala svoje kolege i šeficu. Ura za to - pohvalio ju je "internet".

Lejni u "Ona je ta"

 

Ako se sećate ovog tinejdžerskog rom koma iz 1999. godine, sećate se i kako Lejni, nepopularna, usamljena štreberka zamalo postala kraljica mature.

via GIPHY

Naravno, nije njeno lepo lice osvojilo gledaoce već njen duh i humor kojima je, nesvesno, osvajala Zaka. Zbog toga se mnogima "prelepa" Lejni nije dopala.

- Zašto je morala da promeni sebe zbog tipa koji je već očito zainteresovan za nju, ali je previše površan i hoće da ispadne faca pred svojim prijateljima?

via GIPHY

- Samo su joj dali crnvenu haljinu, skinuli joj naočare i istanjili joj kosu. Već je bila prelpa.

Rouz u "Ogledalo sa dva lica"

 

Dobitnica Oskara Barbara Strejsend, producirala je i režirala film "Ogledalo sa dva lica“ u kojem glumi i glavnu ulogu. Ona je Rouz, profesorka sa Kolumbije, koja se udaje za Gregorija iako zna da ga nimalo ne privlači. Gregori smatra da je seks uništio njegov život i više ne želi da ga ima. Kada taj brak neminovno pukne, Rouz se baca na dijetu, kupuje lepšu odeću i počinje da koristi šminku.

Sve je to njen izbor, a zbog promene se oseća poželjnije, samosvesnije, dok pritom nimalo ne gubi sebe. Zbog toga je za ovaj prebražaj dobila ogroman plus.

Katnis u "Igrama gladi"

 

Kada Katnis skine svoju prepoznatljivu odeću i rasplete kiku da bi se uvukla u kutur haljinu, fanovima nisu pale vilice.

via GIPHY

- Očito je bila van svoje komfort zone, a i sasvim je glupo što su ih sve ulepšali pre nego što su ih poslali da se do smrti međusobno takmiče.

Alison u "Jutarnjem klubu"

 

"Jutarnji klub" je jedan od najvažnijih tinejdžerskih filmova iz 1980-ih godina. Kada jedna od junakinja, Alison, odbaci svoju mračnu i široku odeću, da bi obukla bebi roze haljinu, stavila cvet u kosu i privukla dečka, gledoci iz 1985. su joj možda i aplaudirali na odluci, ali ne i današnji.

via GIPHY

via GIPHY

- Mislila sam da je cela svrha filma tada izgubljena - poruka da je u redu misliti i izgledati drugačije. Ovo me je naljutilo i više bi mi se svidelo da se vratila svom pređašnjem stilu - napisali su korisnici foruma.

Grejsi u "Mis tajni agent"

 

Verovatno jedan od najpoznatijih i najboljih filmskih "mejkovera" ikada dešava se kada se čitava armija kozmetičara, frizera i stilista obruši na (pomalo neotesanu) policajku Grejsi Hart kako bi od nje napravili misicu.

- Pre svega, njen preobražaj je važan za sam zaplet. Nije postala "lepotica" samo tako, već je to morala da učini da bi bila dobar tajni agent. A i sama scena je urnebesna.

- Nije se promenila kao osoba. Dok većina junakina sa sličnom pričom ima samo "O Bože, ja sam lepa" momenat, ona je zapravo ostala ista kao i pre šminke.

Video: Zanosna Milica Milovanović u novom Bonatti Editorijalu

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA