≫ 

10 filmova koji nisu objavljeni, a bili bi veliki hit

Možda će pojedini naslovi jednog dana i biti ekranizovani...

  • 1
Forest Gamp. Forest Gump Forest Gamp (1991) / Printskrin: Youtube/Paramount Pictures

Tvorci filmova se bore za našu ljubav i daju sve od sebe kako bi stvorili priče kakve zaslužujemo. Uvek postoji mnogo ideja i oni imaju težak zadatak da predvide koje od njih će osvojiti naša srca. Iznenađujuće, niko nije verovao u uspeh "Ratova zvezda", a to je postala najpopularnija franšiza na svetu. Teško je i zamisliti postojanje našeg sveta bez ovog remek-dela, ali, sa druge strane, samo pomislite koliko dobrih filmova nikada nije ni snimljeno!

Bright Side je naveo pojedine filmove koji nikada nisu ugledali svetlost dana, a potencijalno bi bili veliki hitovi.

Forrest Gump 2

Ideja: Planirano je da ovaj film bude zasnovan na knjizi "Gump and Co.", koja počinje tako što je Forestovom sinu dijagnostifikovan AIDS, zbog čega gubi prijatelje. Nakon pada kompanije "Bubba Gump Shrimp", Forest briše podove u striptiz klubu kako bi zaradio za život. U drugom filmu bi se našao usred terorističkog napada koji se dogodio u aprilu 1995. u Oklahoma Sitiju, i plesao bi sa princezom Dajanom.

Zašto nije snimljen?

Razlog zašto nikada nije snimljen može se pripisati ekstremno lošem trenutku - scenario je predat 10. septembra 2001. godine. Nakon događaja koji su usledili sutradan, režiser nije osetio da bi koncept terorističkog napada prijao svetu, i iako projekat nije zvanično otkazan, on miruje već skoro 20 godina.

Kill Bill  3

Ideja: Iznenađujuće, Kventin Tarantino je razmatrao mogućnost da napravi treći film "Kill Bill". Nastavak je trebalo da se dogodi deceniju nakon drugog filma i isprati priču nevestine kćerke, koja se sveti ljudima koji su mučili njenu majku.

Zašto nije snimljen?

Tarantino je ideju razvijao godinama, ali produkcija filma nikada nije izašla iz okvira ideje.

Kill Bill Kill Bill | Foto: AMC

Harley and Joker

Ideja: Nakon što je Margot Robi kao Harlli Kvin zasenila sve u filmu "Suicide Squad", studio je planirao da snimi film o ludačkom tandemu Harli - Džoker, sa akcentom na njihovu ludu ljubav.

Zašto nije snimljen?

Studio je takođe želeo solo film za Džokera, kako bi prikazao njegov samostalan lik (koji smo nedavno dobili kao Džokera kojeg glumi Hoakin Feniks). U isto vreme, Margo Robi je svoj lik videla kao snažnu ličnost koja radije sama vodi računa o sebi, umesto da bude zavisna od toksične veze. Zbog toga je progurala ideju o filmu "Birds of Prey" (2020).

The Tourist

Ideja: Kler Noto je napisala scenario za naučno-fantastični film "The Tourist", koji govori o mladoj i atraktivnoj direktorki jedne kompanije - Grejs Ripli, ujedno i pripadnici vanzemaljske rase koja u tajnosti živi na Zemlji. Radnja se dešava u Menhetnu, a Grejs i njena vrsta traže način da se vrate kući.

Zašto nije snimljen?

Kler Noto je bila odlučna da film bude snimljen na način na koji je ona zamislila, ali Universal takvu ideju nije prihvatio. Scenario je revidiran nekoliko puta, ali produkcija nikada nije napredovala. Kler je kasnije pronašla drugi studio koji je želeo da nastavi sa projektom, ali to se nikada nije dogodilo zbog drugih problema.

Harli Kvin Margo Robi kao Harli Kvin u filmu "Birds of Prey" (2020) / Printskrin: YouTube/Warner Bros. Pictures

Divergent: Ascendant

Ideja: Baš kao i u slučaju "Harija Potera" i "Igri gladi", poslednja knjiga franšize "Drugačija" bila je podeljena u dva filma. Prvi od dva je izašao, a drugi nikada nije, iako je trebalo da zaokruži čitavu priču.

Zašto nije snimljen?

Još pre izlaska prvog filma "Divergent: Allegiant" interesovanje za franšizu je počelo da jenjava, pa film nije uspeo, a nedostatak interesovanja doprineo je da poslednji film bude otkazan. Glavna glumica priznala je da je razočarana kako se saga završila i da je čak razmišljala da napusti glumu.

Nocturnal Fears

Ideja: Planirano je da se napravi nastavak E.T. vanzemaljca, ali je koncept ovog filma bio mnogo mračniji od originala. Zla bića, mutacije civilizacije E.T. sleću na Zemlju u potrazi za Zrekom. Njihov vođa im naređuje da nabave hranu u šumi, nakon čega počinju da emituju hipnotišući zvuk koji parališe divlje životinje. Kasnije, Eliot i njegova braća i sestre bivaju zarobljeni i mučeni, sve dok E.T. ne dođe da ih spasi.

Zašto nije snimljen?

Stiven Spilberg je kasnije odustao od ove ideje, odlučivši da je prvi film kompletna priča i da je nije potrebno širiti.

E. T. E. T. vanzemaljac / Printskrin: YouTube/Movieclips

Megalopolis

Ideja: Frensis Ford Kopola, reditelj filmova "Kum" i "Apokalipsa danas", imao je na umu još jedan sjajan film. Zvao bi se "Megalopolis" i pratio bi priču arhitekte koji pokušava da izgradi utopijski grad - globalnu i ekonomsku ikonu sveta.

Zašto nije snimljen?

Kopola je bio veoma odlučan u vezi sa ovim filmom. Scenario je bio spreman, kao i planovi za kasting. Međutim, nakon 11. septembra, producenti više nisu bili sigurni. Kopola se preselio u San Francisko gde je pokušao da oživi film, ali nekako mu to nije pošlo za rukom.

X-Men Origins: Magneto

Ideja: Prema planovima, film o Magnetu bio bi smešten na sam početak - sve bi počelo na dan prologa prvog filma gde Magneta, kao dete, vode u koncentracioni logor. Priča bi se fokusirala na njegovo poreklo ali i susret sa Profesorom X, koji Magneta upoznaje nakon rata. Iako shvataju da su jako slični, razlike ih pretvaraju u neprijatelje.

Zašto nije snimljen?

Scenario je bio spreman, ali film nije počeo sa produkcijom, jer nije bio prioritet studija. Umesto toga, dobili smo film "Deadpool". Takođe, niko nije želeo da vidi bilo koga drugog do Ijana Mekelena u ulozi Magneta, a bilo bi preskupo koristiti tehnologiju podmlađivanja za ceo film.

Ben Aflek, Affleck, Betmen Betmen, "Liga pravde" (2017) / Foto: Profimedia/AFP

Justice League: Mortal

Ideja: Čitavu deceniju pre filma "Justice League", studio je planirao da snimi film "Justice League: Mortal". U tom su filmu superheroji su stacionirani na Zemlji, ali film počinje sahranom nekog člana Lige - a gledaoci do samog kraja ne znaju o kom članu je reč. Priča bi se sastojala iz mnogo "flešbekova" koji bi pojedinačno predstavili svakog člana Lige i ukazali na to šta se dogodilo.

Zašto nije snimljen?

Iako zaplet zvuči vrlo intrigantno, a glumačka ekipa je već bila poznata i počela je da vežba, mnogo različitih faktora dovelo je do odlaganja filma. Postojali su problemi studija sa zakazivanjem termina, kao i jednom zemljom Okeanije koja nije pokazala kooperativnost.

X-23

Ideja: Nakon apsolutnog uspeha filma "Logan", započeli su razgovori o filmu koji bi se fokusirao na individualnu priču Loganove kćerke Laure, poznatoj i po imenu X-23.

Zašto nije snimljen?

Iako je režiser filma "Logan" Džejms Mengold još uvek zainteresovan za snimanje filma, to nikada nije otišlo dalje od razgovora i opšte ideje. Projekat je odložen, a reditelj ne misli da će se film snimati u skorijoj budućnosti.

Hju Džekmen Logan (2017) / Printskrin: YouTube/20th Century Studios

(G.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA