≫ 

Bioskopi u Italiji gube silan novac: Zbog koronavirusa odloženo pet premijera, a sale prazne

"Trpećemo ekonomske posledice, ali moramo da damo svoj doprinos"

  • 0
Volevo Nascondermi Printskrin: Youtube/ 01Distribution

Širenje koronavirusa u severnoj Italiji pogodilo je i filmadžije u toj zemlji. Bioskopi su zatvoreni, a mnoge premijere su odložene iz straha da bi baš na takvim mestima bolest, od koje već pati 153 ljudi, mogla da uzme maha.

Bioskopi u Italiji zabeležili su pad posete od 44 odsto u odnosu na prethodnu nedelju i 30 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Premijere nekoliko filmova su odložene. Među njima su "Si vive una volta sola", jedan od takmičara na Berlinaleu "Volevo nascondermi", a potom i "Cambio tutto", japanski animirani film "Lupin III" i američka drama "After The Wedding". Novi datumi prikazivanja nisu objavljeni, prenosi Screen daily.

U međuvremenu je i prva objava Diznijevog crtaća "Napred" ("Onward") odložena za 5. mart. Trenutno se ne zna koliko je bioskopa u pet ključnih regija zatvoreno, zajedno sa školama, fakultetima i muzejima.

- Filmska industrija sarađuje sa nadležnim kako bi sprečila sve probleme vezane za koronavirus. U pet regija severne Italije bioskopi poštuju propisane mere, dok se u drugim delovima zemlje sve odvija kao i ranije. Trpećemo ekonomske posledice, ali moramo da damo svoj doprinos i učinimo sve što je u našoj moći da iz ove kritične situacije izađemo što pre - navodi se u saopštenju ANICA, udruženja filmskih distributera i producenata.

Podsetimo, po izbijanju koronavirusa u Kini, kada se još nije ni znalo koliko će opasnost trajati, procenjeno je da će filmska industrija izgubiti oko milijardu dolara na globalnom novou, s obzirom da je, posle američkog, kinesko tržište najveće na svetu kada je reč o sedmoj umetnosti.

Video: Puste ulice, ljudi sa maskama: Koronavirus stigao u Italiju

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA