≫ 

Džoni Dep u Berlinu promovisao film snimljen u našoj zemlji: "Srbija je videla dovoljno užasa"

Holivudski glumac je na festivalu Berlinale predstavio ostvarenje snimljeno u Srbiji

  • 1
Džoni Dep

Foto: Tanjug/AP

Američki glumac Džoni Dep najveća je zvezda 70. međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, gde je predstavio svoj novi film "Minamata".

Reč je o ostvarenju koje predstavlja adaptaciju istoimene knjige Judžina i Ajlin Mioko Smit, o ratnom fotografu V. Judžinu Smitu, koji se vraća u Japan ne bi li ovekovečio efekte trovanja živom. Ono što posebno doprinosi estetici ovog filma svakako je svojevrsna "pozornica" - očaravajući Beograd, u kojem je snimano ovo ostvarenje režisera Endrua Levitasa.

Džoni Dep

Džoni Dep sa koleginicama iz filma Foto: Tanjug/AP

- Priče ljudi koji su radili sa nama su daleko od tragedije iz Minamate, ali Srbija je svakako, kao i ceo region, videla dovoljno užasa. Kad gledaš film, nešto moraš da osetiš, zato što si primoran da vidiš i sebe u tim okolnostima - rekao je Dep za RTS, prenosi B92.

Režiser je istakao da je ceo tim bio izuzetno emotivan tokom rada.

- Ekipa je povremeno bila u suzama. Kako su radili i strast koju su uneli ušla je u DNK ovog filma. I naravno, hrana je bila fantastična - rekao je on, a Džoni Dep je dobacio šta je njemu naročito upečatljivo.

- Ćevapčići i kolege iz Srbije su fantastični - rekao je glumac.

Na konferenciji za štampu Dep je rekao kako je razvio "čudnu fascinaciju" prema Judžinu Smitu i njegovim fotografijama, koja se samo povećala nakon što je počeo da istražuje o njegovom životu, iskustvu i svemu kroz šta je prošao i što je žrtvovao kako bi aparatom zabeležio sve te momente.

- Njegov život bio je obeležen ratnim iskustvom, post-traumatskim stresom, alkoholizmom i zloupotrebom droge. Minamata skandal je priča koja je morala biti ispričana, a ja sam želeo da iskoristim mož medija, bioskopa ili umetnosti da otvorim ljudima oči - kazao je Dep.

Video: Sunovrat holivudskog lepotana: Šta se desilo Džoniju Depu?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snooker

    25. februar 2020 | 22:05

    Eee,konacno neko nenormalno normalan.. Hvala brate Dzoni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA