≫ 

Variety: Nemačke filmadžije stižu na Balkan. Prvi projekat im je triler u kom igra Branka Katić

Predstojeći šestodelni triler o dilovanju droge, pod nazivom "Amnezija", smešten je na hrvatskoj granici, a u njemu glumi Branka Katić...

  • 0
Branka Katić Branka Katić u seriji "The Paper" / Printskrin: YouTube/Novine

Ambiciju za centralnom i istočnom Evropom, Beta Film (koja stoji iza popularnih serija Babylon Berlin i Gomorrah's) potvrdila je time što će investirati i u hrvatsku kuću Drugi plan, koja je producirala Netflix-ove serije "The Paper" i "Success", prve originalne projekte HBO Adria.

Vlasnik Beta Filma, Jan Mojto, želi da finansijski potpomogne emisijama, firmama i regijama sa međunarodnim potencijalom, kako bi i drugi deo sveta primetio njihov kvalitet, prenosi Variety.

Beta Film pravi portfolio produkcija istočne Evrope, time što se udružio sa HBO Europe u nagrađivanoj Burning Bush Agnješke Holand, kao i u Wasteland, Maria Theresa i The Pleasure Principle, prvom koprodukcijom između Poljske, Češke i Ukrajine.

Beta Film, čija je produkcija i distribucija smeštena u Minhenu, već se spojila sa Drugim planom u projektima koje hrvatska kuća želi da ostvari u budućnosti, sa partnerima iz Islanda, Ukrajine i Rusije.

Predstojeći šestodelni triler o dilovanju droge, pod nazivom "Amnezija" (Amnesia), smešten je na hrvatskoj granici, a u njemu glumi Branka Katić. Sa snimanjem će se krenuti kasnije ove godine.

Ovo je veliki uspeh za Drugi plan, koju su 2004. godine osnovali Nebojša Taraba i Miodrag Sila.

Ova kuća se prvo bavila dokumentarnim filmovima, sarađujući sa sve 3 hrvatske nacionalne TV stanice - HRT, Nova TV i RTL, da bi potom prešla na ambicioznije dramske serije, zauzevši poziciju u Adria regiji.

Najveći uspeh je ostvarila u seriji "Success", koju je napisao Marjan Alčevski, a režirao oskarovac Danis Tanović.

- Ovo je veliki trenutak, ne samo za našu firmu, već i za hrvatsku regionalnu audio-vizuelnu industriju. Ovo je pomak u postojećoj tržišnoj segmentaciji - izjavili su Taraba i Sila.

- Cela Adria regija ne samo da je beskrajni izvor neispričane drame, već nudi i veliki potencijal u pogledu kreativnih talenata i visokog produkcionog kvaliteta. Sa Drugim planom želimo da napravimo most prema tom predelu - napomenuo je Moric fon Kruedener, direktor Beta Filma.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA