≫ 

Kevu u filmu "Majstori, majstori" igrala je prava čistačica: "Rahela Ferari mi to nije oprostila"

Goran Marković otkrio je kako je odlučio kome da dodeli ulogu Keve

  • 2
Goran Markoviić, Rahela Ferari Foto: Tanjug/Rade Prelić, Printskrin: YouTube/M. Skendžić

Mnogi profesionalni glumci tokom karijere ostvare brojne uloge, a nikada nijedna nije prepoznatljiva. A Smilja Zdravković, čistačica Narodnog pozorišta, pred kamere je stala samo jednom, da bi je cela Jugoslavija, danas kao i pre 40 godina, zapamtila kao Kevu iz filma "Majstori, majstori".

Ideju da ulogu čistačice da ženi koja se time zaista i bavi Goran Marković je dobio od Bogdana Diklića, otkrili su glumac i reditelj na proslavi četvrte decenije od objavljivanja ovog filma.

Smilja Zdravković, majstori, majstori Smilja Zdravković kao Keva Printskrin: Youtube/Glas Razuma

- Ta žena je bila čistačica u Narodnom pozorištu. Kao i u filmu radila je sve, kuvanje, čišćenje. Ja sam bio u velikoj dilemi kome da dam tu ulogu da igra. Pozvao sam Rahelu Ferari, koja je bila velika glumica. Igrala je u filmu "Nacionalna klasa" i imala jednu vrlo dobru scenu. Razgovarao sam sa njom i onda shvatio da, ako ta interpretacija bude artificijelna, to neće biti dovoljno efektno. Bolje da nađem nekog koga će ostali likovi tretirati kao stvar, kao pokućstvo - rekao je Goran Marković.

Onda je Bogdan Diklić predložio Smilju, čistačicu Narodnog pozorišta.

- Smilja se dobro snašla. A Rahela mi to nikada nije oprostila. Do smrti me je mučila. Nismo se mogli sresti, a da mi ne kaže: "Gorane, ja bih Vam to bolje odigrala" - kaže Marković sa osmehom.

To nije bio jedini kuriozitet sa snimanja ovog filma. Bogdan Diklić igrao je prosvetnog inspektora u svom maturskom odelu, Mira Banjac nije mogla da glumi, ako joj prave servirke iz školske kantine nisu bile publika, a Ljuba Moljac se toliko plašio visine da je u sceni kada visi sa karika u fiskulturnoj sali, od zemlje zapravo odvojen svega metar.

Video: Vremena su drugačija, ali hipokrizija i laž u društvu su danas prisutni kao i onda

(Dunja Savanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sremcica

    27. februar 2020 | 12:11

    Rahela Ferari pa ona je koma u svakoj svojoj glumi.Slatko se ismejem kad nju gledam.Nek joj je laka zemlja

  • Nina

    27. februar 2020 | 14:54

    Bila je prava gospodja i odlična glumica!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA