≫ 

Ne znate šta ćete s decom posle 15h? Ovi filmovi potpuno će im okupirati pažnju

Ova ostvarenja će ukrasti pažnju vaše dece, ali i vašu ako odlučite da gledate sa njima

  • 8
Zec petar Printskrin: Youtube/Sony Pictures Entertainment

Roditelji će nakon 15 sati imati pune ruke posla kada na snagu stupi zabrana kretanja, a deca budu željna da još malo vremena provedu napolju. Kako bi zaštitili njihovo, svoje i zdravlje drugih, boravak u karantinu je neophodan, ali ne mora da bude i dosadan.

Naročito ako odaberete filmove koji ne samo da će zabaviti decu, već ih i naučiti pravim vrednostima.  Od novijih animiranih ostvarenja do klasika, ova lista vam možda može pomoći.

"Kristofer Robin"

Ako želite da vaše dete nauči nešto o pravom prijateljstvu i njegovoj vrednosti, pustite mu da pogleda film !Kristofer Robin". Film vas vodi u odrasli svet, u kojem nekadašnji dečak i prijatelj Vini Pua, Kristofer ima posao i porodicu, ali je nesrećan. Stvari se menjaju iz korena kada Vini Pu dođe kod Kristofera da ga zamoli ga da pođe s njim u još jednu avanturu.

"Tajni život kućnih ljubimaca 2"

Omiljeni animirani psić Maks spreman je za nove izazove. Njegova vlasnica Kejti sada je udata i ima sina Lijama, pa je Maksu teško da dobije njenu punu pažnju. Međutim, on se na kraju potpuno povezuje sa detetom i postaje previše zaštitnički nastrojen. Zajedno sa porodicom odlazi na odmor, gde upoznaje nove prijatelje i uči da je Lijamovo odrastanje sastavni deo života, piše  Bright Side.

"Bendži"

Netfliks je uradio rimejk filmskog klasika "Bendži" iz 1974. godine i odlučio je da ovog simpatičnog psa prikaže u drugačijem svetlu. Priča prati napušteno kuče Bendžija koji postaje prijatelj sa dva deteta. Deca razgovaraju sa roditeljima o mogućnosti da usvoje Bendžija, ali oni ne žele ni da čuju za to. Nakon toga, dva kriminalca otimaju decu, ali bez brige njihov najbolji prijatelj Benji učiniće sve kako bi ih spasao.

"Mali princ"

Mali princ je film koji obožavaju deca i roditelji. Radnja filma je smeštena u moderno užurbano doba, u kojem devojčica upoznaje starijeg suseda koji je uvodi u neobičan svet u kojem je sve moguće. U svet u koji je njega nekada davno uveo Mali Princ. Koliko je važno da imate plan, podjednako je važno da cenite stvari koje se nalaze oko vas i da rizikujete. Na kraju avanture devojčica shvata da su veze među ljudima najbitnije u životu.

"Zvončica i vila gusarka"

U ovom animiranom ostvarenju dobra vila po imenu Zarina postaje loša i pridružuje se piratima. Kako bi spasila Zarinu, Zvončica i njeni prijatelji moraju da se upuste u epsku avanturu. Zvončica će se na putu do Zarine susresti sa bandom pirata koju predvodi mladić po imenu Džejms, koji nam je kasnije poznat po imenu Kapetan Kuka.

"Zec Petar"

Omiljena dečija knjiga o zecu Petru, pretvorena je u modernu filmsku priču. Buntovni zec Petar i njegovi rođaci odlučuju da preuzmu farmu starog gospodina MekGregora. Njihovo uživanje i svakodnevno igranje sa povrćem, prekinuće dolazak naslednika farme, koji je daleko mlađi i bistriji od starog vlasnika. Njihovo rivalstvo će vas odvesti u veliku avanturu izvan njihove idilične sredine, pravo u gužvu londonskog metroa i opasnih ulica.

"U potrazi za srećom"

Film „U potrazi za srećom“ inspirisan je istinitim događajima. Spada u jedan od onih filmova koje svako mora da pogleda jednom u životu. Glavne uloge u ovom emocionalnom rolerkosteru tumače Vil Smit i njegov sin Džejdan. Ovaj film vam može pomoći da promenite pogled na svet i da shvatite da ništa u životu u ne dolazi lako.

"Avanture Tintina"

Ovu zanimljivu 3D avanturu režirao je Stiven Spilberg. Priča je nastala kao kompleksan spoj tri stripa o Titinu. Glavni junak upoznaje kapetana Hedoka s kojim kreće u uzbudljivu potragu za blagom. Njihova avantura sigurno će držati pažnju vašeg mališana, jer su vizuelni efekti potpuno očaravajući.

"Sloboda za Vilija"

Film „Sloboda za Vilija“ predstavlja priču od dvanaestogodišnjem dečaku koji postaje prijatelj sa kitom iz vodenog zabavnog parka. Na opšte iznenađenje svih, on uspeva da istrenira Vilija i oni tada postaju nerazdvojni. Međutim, ljudi koji su doveli Vilija u park imaju druge planove. Kada Džesi otkrije šta negativci smeraju, priskače u pomoć svom najboljem prijatelju.

"Avanture pande"

Desetogodišnji Rajan Tajler tokom letnih praznika odlazi u Kinu da posetiti svog oca Majkla, zoologa koji radi na projektu očuvanja populacije pandi, koja se nalazi u velikoj opasnosti odumiranja. Grupa beskrupuloznih krijumčara pokuša da ubije majku pandu i njeno mladunče kasnije proda, ali u tome ih spreče upravo Rajan  i mlada asistentkinja Ling. Hrabrom dvojcu pomogne i Lingin deda, ali opasnost preti i od okrutne birokratije koja želi da zatvori centar Rajanovog oca.

"Matilda"

Matilda je draga i inteligentna devojčica za razliku od svog razmaženog brata. Kada je roditelji pošalju u školu kojom upravlja najgora direktorka ikad, njeno detinjstvo nailazi na najveći izazov dosad. Matilda ipak tu stiče prijatelje i sazna da poseduje telekinetičke moći koje nauči da kontroliše. Svoje moći iskoristi za osvetu okrutnoj direktorki.

"Klopka za roditelje"

U letnjem kampu 11-ogodišnja Hali Parker susretne Ani Džejms, koja pa... izgleda sasvim isto kao ona. Devojčice ubrzo shvate da su sestre blizanke, koje su bile razdvojene odmah nakon rođenja. Njihovi roditelji Elizabet  i Nik  žive odvojeno pa je Hali odrasla uz Nika u dolini Napa, a Ani u Londonu sa Elizabet. Kako bi doznale više o roditeljima, Ani i Hali zamene mesta, a onda odluče da pokušaju nešto neverovatno - da ponovno rasplamsaju ljubav među roditeljima.

"Vidi Spota kako trči" 

Komedija iz 2001. godine govori o poštaru koji kupi sa ulice bulmastifa, misleći da je reč o lutalice. No, ispostavlja se da je Spot pas koga je FBI istrenirao za program zaštite svedoka, te da je mafijaški šef rešen da ubije ovu kucu koja mu je već nekoliko puta pomrsila konce. Sve to dovodi do niza urnebesnih situacija...

Da li ste gledali neki od ovih filmova? Koji biste preporučili? Javite nam u komentarima.

Video: Kako da razgovarate sa decom o korona virusu?

(K.B/D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZVEZDA

    29. mart 2020 | 14:35

    ZEC PETAR ODLIČAN FILMIĆ!

  • Cica

    29. mart 2020 | 14:55

    Neznaju sta ce sa decon, kukali su da nemaju dovoljno vremena da budu sa decom, a sad neznaju sta ce sa njima, dajte im telefone da se igraju, ostavite babama i dedama , a roditelji u kafice i na razne tretmane, tu je problem sto ovo drugo neradi.

  • Voja

    29. mart 2020 | 18:26

    Zamenili ste livade i pasnjake za beton i zgrade, sad gledajte sta ce te sa decom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA