"Moj off - online filmski festival": Pogledajte preko 30 najnovijih svetskih ostvarenja

"Nevidljivi život", "Martin Eden", "Parazit"...

  • 1
Film parazit Foto: Promo/Parazit

MCF MegaCom Film, Kombank Dvorana, CineGrand i bioskop Vilin Grad pridružili su se aktuelnoj online kulturnoj sceni i u jeku borbe sa pandemijom korona virusa.

Osmislili su potpuno besplatan kućni online filmski festival, sa najnovijim i najprestižnijim nagrađenim naslovima svetskih kinematografija koji su obeležili festivalsku scenu.

U trenucima kućne izolacije uskoro će biti pokrenut "Moj off - online filmski festival", sa svim elementima koji čine ovakav kulturni događaj.

U okviru ovog dvonedeljnog online festivala naći će se preko 30 najnovijih igranih i dokumentarnih ostvarenja, od kojih su mnogi svetske online premijere, filmovi koji su premijerno prikazani na nedavno završenom 48. FEST-u i 25. FAF-u, uključujući film "Nevidljivi život" koji je dobio nagradu Beogradski pobednik za najbolji film Festa, kao i "Martin Eden" koji je dobio nagradu Gordan Mihić za najbolji scenario FAF-a.

Pored navedenih filmova biće prikazan i južnkojorejski film "Parazit", koji je dobio četiri Oskara, među kojima za najbolji film i najbolju režiju.

Filmovi pristigli sa crvenog tepiha Kana, Venecije, Berlina, ali i najznačajnijih dokumentarnih festivala poput IDFA-e, CPH DOX-a, naći će se u okviru dve programske celine u toku kojih će se dnevno prikazivati po tri premijere i po tri reprizna filma uključujući i specijalne retrospektive najvećih filmskih autora i njihovih kultnih ostvarenja u mini ciklusima.

Kako nije reč o platformi za gledanje filmova nego pravom filmskom festivalu, ostvarenja će moći da se prate samo u određenim terminima u toku dana.

Filmove će online moći da prate kako posetioci iz Srbije, tako i iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Na kraju prikazivanja festivala biće proglašeni pobednici o kojima će odlučivati žiri i sami gledaoci.

Festival, koji nastaje u vremenima brobe protiv virusa, ima za cilj da nastavi svoj kulturni život i poklonicima sedme umetnosti pruži novi izazov i mogućnost savremenog praćenja festivalskih, autorskih i komercijalnih filmova.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA