≫ 

21 stvar koju su glumci morali da urade za svoje uloge: Boli i dok samo o tome čitate

Na koji od ovih uslova nikada ne biste pristali?

  • 2
Kristijan Bejl Printskrin: YouTube Movies

Mislite da je lako biti glumac? Pogotovo glumac sa A-liste koji po jednoj ulozi dobija milione dolara? Kada pročitate ovu listu, možda otkrijete da ste se grdno prevarili.

Mnogi glumci morali su da prođu intenzivne psihičke i fizičke treninge i prevaziću razne prepreke kako bi dobili ulogu. I tu ne mislimo na golotinju ili romantične trenutke sa osobama koje ih nimalo ne privlače. U pitanju je potpuno menjanje svojih tela.

Ovo su najneverovatniji primeri:

1. Kristijan Bejl morao je da se ugoji 22 kilograma za ulogu u filmu "Američka prevara" ("American Hustle").

via GIPHY

2. Kristijan Bejl je takođe morao da izgubi 32 kilograma za ulogu Trevora Reznika u "Mašinisti" ("The Machinist"). Njegova dijeta sastojala se od jabuka, kafe i cigareta.

via GIPHY

3. Ne, nije bila šminka u pitanju. Natali Portman je zaista obrijala svoju glavu za film "V kao vendeta" ("V for Vendetta").

via GIPHY

4. Natali Portman je takođe trenirala svakog dana po osam sati mesecima, kako bi se spremila za ulogu balerine u filmu "Crni labud" ("Black Swan").

via GIPHY

5. Timoti Šalamej je naučio da tečno govori italijanski kako bi na što verodostojniji način predstavio Elia u filmu "Zovi me svojim imenom" ("Call Me by Your Name"). Ne, nije samo naučio svoj tekst. Ceo jezik!

via GIPHY

6. Brajan Kranston je stvarno naučio da kuva kristal met dok je glumio u seriji "Čista hemija" ("Breaking Bad"). Pa, ako nekada odluči da više ne želi da bude glumac...

via GIPHY

7. Danai Gurira, koja igra Mišon u seriji "Okružen mrtvima" ("The Walking Dead") (a znate šta to u zadnjoj epizodi znači) išla je na intenzivne treninge kako bi naučila da mačuje kao profesionalac.

via GIPHY

8. Ejdrijen Brodi dobio je Oskara za najbolju mušku ulogu u filmu "Pijanista" ("The Pianist"). A kako bi se za nju spremio, dva meseca je živeo na minimumu - onom minimumu koji njegov lik, Jevrejin koji se krije usred holokausta, preživljava Drugi svetski rat.

via GIPHY

9. Još jedan oskarovac, Hoakin Finiks izgubio je 26 kilograma za ulogu Džokera u istoimenom filmu. Kako je otkrio, ova dijeta ga je gotovo izludela... Videlo se, samo ćemo to reći...

via GIPHY

10. Hale Beri igala je prostitutu i narkomanku u filmu "Ljubavna groznica" ("Jungle Fever") iz 1991. godine. Da bi se što više poistovetila sa Vivijan, nije se tuširala pune dve nedelje.

via GIPHY

11. Biografski film "Ja, Tonja" ("I, Tonya") govori o klizačici Tonji Harding i njenoj vezi sa napadom na njenu rivalku. Margo Robi je, naravno, naučila da umetnički kliza za glavnu ulogu.

via GIPHY

12. Robert Patison živeo je u stanu, sasvim sam, baš kao što je to činio i njegov lik u filmu "Dobra vremena" ("Good Times"). Nije čak ni menjao čaršafe i sve vreme su mu zavese bile spuštene na prozorima.

via GIPHY

13. Džejmi Foks posvećeno je želeo da što bolje predstavi Reja Čarlsa u filmu "Rej" ("Ray"). Toliko da je nosio prostetičke trepavice, kako bi simulirao slepilo.

via GIPHY

14. Robert de Niro radio je smenu od 12 sati kao taksista čitav mesec da bi se spremio za svoj posao u legendarnom ostvarenju "Taksista" ("Taxi Driver").

via GIPHY

15. Ono što je Šarliz Teron uradila retko da bi učinila ijedna žena... Čak i za Oskara i sumu koju je Šarliz dobila kao serijski ubica Ajlin Vurnos u "Čudovištu" ("Monster"). Obrijala je obrve, ugojila se 15 kilograma i spržila svoju kosu!

via GIPHY

16. En Hatavej je, s druge strane, izgubila oko 13 kilograma i obrijala svoju glavu. Povod su, naravno, bili "Jadnici" ("Les Miserables").

via GIPHY

17. Baš kao ni njen verenik Hoakin Finiks, ni Runi Mara ne preza od drastičnih promena radi uloge. Za "Devojku sa tetovažom zmaja" ("Girl with the Dragon Tattoo") stavila je prave pirsinge - na obrvu, nos, usnu, uši...

via GIPHY

18. Šaja LaBaf prijavio se u Nacionalnu gardu kako bi stekao što više znanja i iskustva i primenio ih za angažman u filmu "Bes" ("Fury").

via GIPHY

19. Imamo pobednika. Nikolas Kejdž je dao da mu iščupaju iz usta četiri zdrava zuba kako bi se što bolje pripremio za film "Birdy".

via GIPHY

20. Hilari Svonk vezala je svoje grudi i sa tim bolom odigrala Brendona u filmu "Dečaci ne plaču" ("Boys Don't Cry").

via GIPHY

21. Džejmi Dornan je zaista porgonio jednu ženu nakon što su izašli iz metroa. Pratio ju je i krio se što je duže mogao. Baš kao što njegov lik serijski ubica Pol Spektor radi u seriji "Pad" ("The Fall").

via GIPHY

Znate li vi za neki ekstremni primer? Na koji od ovih izazova nikada ne biste pristali? Javite nam u komentarima.

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA