≫ 

"Najsavršeniji kratkometražni animirani film ikad napravljen": Prvo Mikijevo ostvarenje u boji

Radnja prati mali orkestar kojim Miki diriguje, i koji se bori da održi pažnju publike koju prvenstveno ometa Paja Patak...

  • 1
Koncert benda Printskrin: YouTube/Mickey Mouse

"Koncert benda" (The Band Concert) je prvo Diznijevo ostvarenje u kom je Miki Maus prikazan u boji, u Tehnikoloru, a premijeru je imalo na današnji dan 1935. godine.

Režirao ga je Vilfred Džekson (Petar Pan), a predstavlja čak 73. kratkometražni animirani film u kom se pojavljuje voljeni miš. 

Koncert benda Printskrin: YouTube/Mickey Mouse

Radnja prati mali orkestar kojim Miki diriguje, i koji se bori da održi pažnju publike koju prvenstveno ometa Paja Patak.

U orkestru se mogu spaziti i Šilja i kravica Belka.

Iako ostvarenje nije dobilo nijednu nominaciju za Oskara, važi za jedno od najboljih Diznijevih kratkometražnih filmova.

- Nijedno od desetina produciranih filmova u SAD, ni ujedinjeni, ne mogu da se porede sa ovim – napisao je kritičar Gilbert Seldes za Esquire magazin.

Koncert benda Printskrin: YouTube/Mickey Mouse

- Jedan od najboljih crtanih filmova ikada... Prikazano je mnogo različitih Mikijevih izraza lica koji nisu bili prikazani u prethodnim filmovima... Umesto da izvede hiljadu šala u minuti, "Koncert benda" se odvija polako i gradi krešendo – rekao je kritičar Leonard Maltin za The Disney Films.

Jedan od animatora, Dik Hjumer, opisao ga je kao "najsavršeniji kratkometražni animirani film ikad napravljen".

Koncert benda Printskrin: YouTube/Mickey Mouse

Godine 1994. "Koncert benda" je zauzeo treću poziciju u knjizi 50 najboljih crtanih filmova, i time obezbedio najviše mesto svih Diznijevih animiranih filmova.

Obožavaoci ostvarenja i danas ga se rado sete. Lutka na naduvavanje koja prikazuje lik Mikija Mausa u nošnji iz "Koncerta benda" i dalje se može videti na paradi u Diznilendu.

Vratite se u detinjstvo i podsetite se ovog remek-dela:

(D.V/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzonii

    23. mart 2020 | 17:07

    Radio za Dizni, opasni kapitalisti. Pobegao sam. Svaka cast svima, ali sadasnji Dizni nema ni D od starog Diznija. Sad je to korporacija lovatora, koji totalno pogresne vrednosti plasiraju u decije glave. A krenuli su da se ogradjuju od ostvarenja po kojima su i postali poznati. Ppgledajte nove crtane, a i igrane filmove npr. Svaki ima reklamu za Dizni park ili Dizni kruzer ili neki od drugih Dizni likova koji u tom filmu ne pripada. A nekada se radilo na likovima i njihovim vrednostima. Sad je "Grdana" heroj i uzor malim devojcicama. Strasno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA