≫ 

Ovi Diznijevi heroji su, zapravo, zlikovci, ali to većina nas nikada nije primetila

Mnogi od njih su idoli generacijama, ali njihove negativne osobine otkrivaju da i nisu baš tolike "dobrice"

  • 0
Mala sirena Kralj Triton i Arijel / Printskrin: YouTube/MsMojo

Kuća Dizni je poznata po tome da prikazuje pozitivne likove koji često postanu omiljeni među decom i idoli generacijama, piše Zestradar. Ipak, kada odrastate shvatite da su pojedini heroji, zapravo, zlikovci koji rade hrabre stvari, ali često povrede nekoga ko to nije zaslužio.

Aladin - Aladin

Većina nas se seća prelepe ljubavne priče između Aladina i Jasmine, ali većinu vremena Aladin iskazuje osobine koje ga uopšte ne čine herojem. Lako je zaboraviti da je on, zapravo, lopov i lažov koji iskorišćava sve oko sebe zarad lične koristi.

Aladin Aladin / Printskrin: YouTube/Piotr Wojtyniak

Vudi - Priča o igračkama

Vudi je omiljeni među decom, ali on se često ponaša "šefovski" i radi samo ono što on hoće. Možda mislimo da je Sid nevaljalo dete, ali on se samo ponaša kao normalni klinac koji ne zna da su igračke žive. Pored ovoga, Vudi je pomalo sebičan i ne može da prihvati da je bilo koja druga igračka bolja od njega.

Priča o igračkama Vudi / Printskrin: YouTube/MsMojo

Kralj Triton - Mala sirena

Otac sirene Arijel i vladar svih okeana ima dovoljno autoriteta da reši većinu problema u svom kraljevstvu. Ipak, njegova lična glupost vodi do svađe sa njegovom ćerkom i svih drugih događaja koji su se mogli izbeći. I dalje ne znamo zašto je Ursula proterana iz okeana i to ga još više diskredituje.

Mala sirena Kralj Triton / Printskrin: YouTube/MsMojo

Radost - U mojoj glavi

Ovaj crtani film vole i deca i odrasli i on prikazuje skriveni život emocija. I dok mislimo da bi Bes trebalo da bude totalni "luzer", to je zapravo Radost koja pokušava sve da kontroliše i ne dopušta drugim emocijama da doprinesu Rajlinom životu. Ne možemo uvek biti srećni, a da ne osetimo nekakvu tugu, i to je ono što Radost mora da nauči.

U mojoj glavi Radost / Printskrin: YouTube/MsMojo

Merida - Hrabra Merida

I dok je Merida izabrana kao uzor za mlađe devojčice jer pokušava sama da reši svoje probleme, čini se kako je ona, takođe, egoistična. Tvrdoglava je i jaka, ali istovremeno odbija sve što joj majka kaže. Nema ništa loše u tome da budete ženstveni i to je ono što bi ovaj crtani film, takođe, trebalo da pokaže.

Hrabra Merida Merida / Printskrin: YouTube/MsMojo

Simba - Kralj lavova II

Iako je slatko mladunče lava, Simba, takođe, veoma podseća i na svog strica Skara, a to se posebno vidi u drugom delu "Kralj lavova II: Simbin ponos". Njegova želja da uvek bude u pravu povređuje njegovu porodicu i uzrokuje mnogo loših stvari koje se dešavaju onima koji to ne zaslužuju. Hirovit je i razmažen, ali postaje pametniji do kraja filma.

Kralj lavova II Simba / Printskrin: YouTube/MsMojo

B.K.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA