Ovi filmovi će vas odvesti na nezaboravno gastro putovanje

Zbog kog filma vi uvek ogladnite? Javite nam u komentarima

  • 1
dzuli i dzulija Printskrin: Youtube/Columbia Pictures

Vikend tokom koga nigde ne možemo da mrdnemo možda je pravi trenutak za opuštanje i uživanje u malim porodičnim radostima. Mogućnosti su brojne, samo je potrebno pustiti mašti na volju i prepustiti se igri, čitanju, gledanju omiljenih filmova i serija, te zajedničkim kulinarskim poduhvatima.

Verujemo da ste usled viška slobodnog vremena već isprobali nove recepte i ukuse, i da ste spoznali svoju kreativnu stranu. Međutim, ukoliko želite da se upustite u gastro avanturu iz ugla sedme umetnosti, imamo predloge koje ćete voleti. Nadamo se da su vam zagolicana čula i da ćete u nekim od ovih filmova naći svoju inspriciju za svoju sledeću kulinarsku avanturu, posnu ili mrsnu.

"Bez rezervacije" ("No reservations")

Glavne uloge u ovom filmu iz 2007. godine poverene su Ketrin-Ziti Džouns i Aronu Ekhartu. Reč je o romantičnoj komediji koja nam predstavlja život Kejt Armstrong, vrsne šefice kuhinje koja se u slobodno vreme stara o nećaki, i koju krasi perfekcionizam, piše Elle España, prenosi City Magazine. 

Međutim, okosnicu radnje čini njen odnos sa pristiglim kuvarom, koji je pun ideja, ali istovremeno deluje nadmeno. Njihov odnos prolazi kroz različite faze i situacije, te smo sigurni da ćete se zabaviti i uživati u njihovim kulinarskim poduhvatima.

"Džuli i Džulija" ("Julie & Julia")

U pitanju je komedija koja nam prikazuje istinitu priču o životu dve dame različitih generacija. Džuli Pauel, mlada Njujorčanka koju tumači glumica Ejmi Adams, u želji za promenom, započinje gastro avanturu. Naime, ona donosi odluku da godinu dana posveti isprobavanju i usavršavanju jela francuske kuhinje.

Kao polazište koristi kuvar sredovečne kuvarice Džulijet Čajld, koju na velikom ekranu oživljava Meril Strip. Međutim, ono što je posebno interesantno jeste što Džuli svoja iskustva u vidu uspona i padova deli sa pratiocima na blogu, koji beleži veliki broj poseta.

"Čokolada" ("Chocolat")

Ovaj film ste već verovatno više puta i gledali, ali njegov "ukus" i dalje ne bledi.

Prošle su već dve decenije od prvog prikazivanja ovog filma sa Džonijem Depom i Žijijet Binoš u glavnim ulogama. Samohrana majka Vajan nastanjuje se u mirnom francuskom gradiću, čiji stanovnici veoma poštuju tradiciju. Međutim, kada se odvaži da tu otvori prodavnicu čokolade, svoj kutak slobode, i to u vreme posta, stvari lagano počinju da se menjaju…

"Zagoreo" ("Burnt")

Naslovnu ulogu šefa kuhinje u ovom filmu iz 2015. godine tumači glumac Bredli Kuper, koga nismo navikli da gledamo u ovakvom izdanju. Naime, lik koga tumači, Adam Džouns, doživljava potpuni krah zbog čvrstog karaktera i života ispunjenog opijatima.

Stoga, odlučuje da započne novi život u Londonu, te da sa proverenim timom povrati staru slavu, a zatim se pobedonosno vrati u Pariz i osvoji čuvene 3 Mišelinove zvezdice. Međutim, radnja prati i drugu stranu priče, odnosno njegov odnos sa Helenom, zamenicom šefa kuhinje, koju igra glumica Sijena Miler.

"Mućkalica" ("Ratatouille")

Ukoliko imate decu, posebno mlađeg uzrasta, ovo je pravi film za vas. Naime, reč je o ostvarenju koje je glavnom reditelju i scenaristi donelo prestižne nagrade Oskar i Zlatni globus za najbolji animirani film 2008. godine.

Radnja prati kuvara pacova po imenu Remi, koji pomaže mladom Linguinu da postane šef kuhinje popularnog francuskog restorana. Ova topla priča nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a pored kadrova slasnih specijaliteta, uči nas lojalnosti i timskom radu.

"Čarli i fabrika čokolade" ("Charlie and the chocolate factory")

Ukoliko ste jedni od onih koji ne mogu da odole slatkišima, te kriju čokoladice od samih sebe, ovaj film će učiniti da se odmah zaputite u kuhinju. Nastao je po romanu Roalda Dala, a vodi nas u svet dečaka koji dobija propusnicu za najpoznatiju fabriku čokolade na svetu, gde upoznaje čuvenog Vilija Vonku, koga tumači neprevaziđeni Džoni Dep.

Zbog kog filma vi uvek ogladnite? Javite nam u komentarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dia

    12. april 2020 | 09:17

    Po meni Serija Kad lišće opada, vrh po pitanju kuvanja i specijaliteta,Turci na prvim mestu i tačka!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA