Samuel Goldwyn Films iz SAD distribuira film "Čekajući varvare": U postavi Rajlans, Dep i Patinson

Blokbaster u koprodukciji sa drugim velikim studijima kao što su Warner Bros i Universal, izaći će na zahtev platformama i digitalnim kablovskim platformama počev od avgusta 2020. godine

  • 0
Dep, Iervolino Džoni Dep i Andrea Iervolino / Foto: Iervolino Entertainment

Američka kompanija za filmsku produkciju Samuel Goldwyn Films objavila je da je kupila prava za Severnu Ameriku za film Čira Gvere "Čekajući varvare" od AMBI-a, međunarodnog agenta prodaje koji je od Iervolino Entertainment-a kupio prava za prodaju filma za međunarodnu distribuciju.

U filmu glume Oskarovac Mark Rajlans (Most špijuna), kandidat za Oskara Džoni Dep (Pirati sa Kariba, Fabrika čokolade, Fantastične zveri i gde ih naći), Robert Patinson (Sumrak saga: Sumrak i novi Betmen), Gana Bajarsajkan (Eks Makina) i Greta Skaki (Devojka u magli).

"Čekajući Varvare", blokbaster u koprodukciji sa drugim velikim studijima kao što su Warner Bros i Universal, izaći će na zahtev platformama i digitalnim kablovskim platformama počev od avgusta 2020. godine.

Jedan magistrat, upravnik na nekom izolovanom isturenom graničnom položaju na granici sa bezimenim carstvom, nestrpljiv je da dočeka mir penzije, sve do dolaska Pukovnika Džola. Džol, koji je zadužen da izveštava o aktivnostima „varvara“ i o bezbednosti granice, sprovodi niz surovih ispitivanja. Pukovnikovo ophođenje prema „varvarima“ i mučenje mlade „varvarke“ dovode magistrata do krize savesti koji će ga nagnati da izvrši donkihotovski čin pobune.

Film je bogat snažnim i potresnim trenucima koje su na platno preneli Mark, Džoni, Robert i Gana. Fotografija je prelepa, a režiser Čiro Gvera stvara svet koji nas nagoni da se još dublje zagledamo u nas same i da se zapitamo: „Šta bih ja uradio?“.

Scenario za "Čekajući varvare" napisao je dobitnik Nobelove nagrade Džon Maksvel Kuci, koji je adaptirao scenario po romanu istog naziva. Dobitnik Oskara, Kris Menges, bio je direktor fotografije.

Producenti filma su Andrea Iervolino, Monika Bakardi, Majkl Fitzdžerald, Olga Segura. Izvršni producenti su Sir Martin Franklin, Kristina Galego, Danijel Maloni, Debora Dobson Bah i Penelepi Glas.

Andrea Iervolino, predsednik i osnivač kompanije Iervolino Entertainment, koji je i producent filma, prokomentarisao je:

- Veoma smo srećni što će ovaj film, iz naše produkcije, uskoro ugledati svetlost dana na tržištu SAD zahvaljujući distribuciji američkog studija Samuel Goldwyn. Radi se o žarko željenom projektu, sa fantastičnim režiserom i glumačkom ekipom, koji donosi ugled našem filmu i sledi osnovne tačke našeg poslovnog modela. Ovaj projekat potvrđuje kvalitativni smer kojim naša kompanija ide, od učestvovanje na Filmskom festivalu u Veneciji, preko Filmskog festivala u Dovilu i Londonskog filmskog festivala do Filmskog festivala u Cirihu.

- Samuel Goldwyn Films je ponosan da predstavi ovaj film publici - izjavio je Piter Goldvin, predsednik ove kompanije.

- Bila mi je velika čast sarađivati sa ovom fantastičnom glumačkom ekipom i ovom oduševljenom grupom koja je prenela remek delo Džona Maksvela Kucija na ekran. To je bezvremenska priča koja govori o temama današnjice, a mi smo jako srećni i optimistični što smo je konačno predstavili publici u Sjedinjenim Državama putem ove saradnje sa kompanijom Samuel Goldwyn - saopštio je režiser Čiro Gvera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA