≫ 

Dejvid Linč objavio sablasni film na YouTube-u: Pogledajte "Požar"

Pored "Fire", u nazivu filma u zagradi stoji i reč "Požar"...

  • 0
David Lynch

Dejvid Linč / Printskrin: YouTube/DAVID LYNCH THEATER

Već smo pisali o tome da je američki režiser Dejvid Linč pokrenuo YouTube kanal DAVID LYNCH THEATER, na kom objavljuje razne snimke.

Prvo je svakoga dana objavljivao snimke kako prezentuje vremensku prognozu u Los Anđelesu, da bi se potom na njegovom kanalu našao i kratkometražni animirani film pod nazivom Fire (u zagradi stavivši i reč "Požar") iz 2015. godine koji već sada ima preko 330 hiljada pregleda.

Muziku, jednako mračnu i misterioznu radio je poljski kompozitor Marek Zebrovski. Linč je hteo da eksperimentiše, tako da Zebrovskom nije otkrivao svoju interpretaciju i ostavio mu je slobodu za lično sagledavanje vizuala, prenosi Headliner.

Kako piše IndieWire, Zebrovski smatra film veoma melanholičnim i u određenom smislu i poetičnim.

- Bez pokušaja da budem previše eksplicitan, pokušao sam da ilustrujem šta je Dejvid radio. Npr. za nešto što izgleda poput oluje koristio sam malo pizzicata – tehniku sviranja koja uključuje stezanje žica gudačkog instrumenta. Koristio sam i visoku melodičnu liniju zarad dodatnog lirskog elementa - rekao je Zebrovski.

Na kraju samo ostaje misterija iz kog razloga je pored engleskog naziva, u zagradi stoji i reč Pozar (nije poljski), ali... To je Linč je. Mističnost mu je drugo ime.

Pogledajte "Požar":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA