≫ 

Prvi globalni filmski festival We Are One objavio svoj program: Više od 100 filmova u 10 dana

Izbor su naravili selektori dvadesetak vodećih filmskih festivala iz oko 35 zemalja

  • 0
Filmski festivalu "Svi zajedno" / We Are One: A Global Film Festival

Filmski festivalu "Svi zajedno" / Printskrin: Youtube/We Are One: A Global Film Festival

Globalni filmski festival We Are One (Svi zajedno) prikazaće od 29. maja do 7. juna na svom YouTube kanalu više od 100 filmova u izboru selektora dvadesetak vodećih filmskih festivala iz oko 35 zemalja, među kojima su i Berlinale, Kan, Venecija, kao i Sarajevo film festival.

Program festivala We Are One, koji su pokrenuli Trajbeka i YouTube, obuhvata i prateće razgovore, VR sadržaje i muzičke nastupe, a tim desetodnevnim digitalnim događajem odaje se priznanje umetnicima iz svih delova sveta i u centar pažnje stavljaju se filmovi koji mogu proizvesti promene i produktivno povezati globalnu publiku.

Festival je okupio neke nekih od najtalentovanijih svetskih umetnika, naratora i selektora, prenosi Seecult.

Organizatori su posebno izdvojili onlajn premijeru dokumentarnog filma “Ricky Powell:individualista”, za koji su govorili Natša Lion (Natasha Lyonne) i El El Kul Džej (LL Cool J), globalnu premijeru dokumentarca “Third Eye Blind’s Motorcycle Drive By”, te razgovore sa autorima kao što su Frensis Ford Kopola (Francis Coppola), Stiven Soderberg (Steven Soderbergh) i Bong Džun-ho (Bong Joon-hoo).

Sve zasebne festivalske selekcije oblikovane su tako da predstave osobenosti pojedinačnih filmskih festivala koji su učestvovali u njegovoj pripremi. Za mnoge od više od stotinu uvrštenih filmova učešće na festivalu predstavlja značajnu prekretnicu, budući da će njih 13 doživeti svetsku, 31 onlajn, a pet međunarodnu premijeru.

Program na YouTube kanalu WeAreOne obuhvata ukupno 23 narativna i osam dokumentarnih dugometražnih filmova, 57 narativnih i 15 dokumentarnih kratkih filmova, 15 arhivskih i četiri ekskluzivno festivalska razgovora, te pet programskih sadržaja iz domena virtuelne realnosti.

- Često govorimo da film ima jedinistvenu i snažnu moć da inspiriše i ujedini ljude bez obzira na sve razlike i granice među njima i tako doprinese izlečenju sveta - izjavila je glavna izvršna direktorka kompanije Tribeca Enterprises Džejn Rozental (Jane Rosenthal), suosnivačica Trajbeka filmskog festivala u Njujorku sa Robertom de Nirom. Ona je izrazila i nadu da će gledaoci imati priliku da otkriju šta je to što svaki filmski festival čini jedinstvenim i da spoznaju pravi značaj umetnosti i moć filma.

Kao i u slučaju nedavnog globalnog koncerta “Jedan svet – Zajedno kod kuće” (One World: Together At Home), koji je prikupio oko 130 miliona dolara donacija, i festival “We Are One” usmeriće sav prikupljeni novac Fondu solidarnosti Sve4tske zdravstvene organizacije, kao i lokalnim humanitarnim organizacijama širom sveta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA