≫ 

Ljubomir Bandović usijao region: Srbija i Crna Gora mogu biti dve zemlje, ali majka im je ista

Ja sam se rodio u Beranama, Crna Gora je moja zemlja

  • 10
Ljubomir Bandović Ljubomir Bandović / Foto: ATA images

Poznati srpski filmski i pozorišni glumac Ljubomir Bandović usijao je društvene mreže u regionu. Na sebi svojstven način objasnio je kako vidi odnose između Srbije i Crne Gore, koji su kulminirali poslednjih nekoliko meseci posle progona Srba i Srpske pravoslavne crkve u toj zemlji.

Prema njegovom mišljenju, mi možemo biti dve zemlje, ali ne možemo poreći da nas je rodila ista majka.

Zastava Crna Gora Crna Gora / Foto: Pixabay.com

- Boli me sve to. Moj Goran (brat) i ja smo živeli u istoj maci po devet meseci, pa smo onda živeli u istoj sobi. Pa smo išli u istu školu, i u istu gimnaziju. On je onda izabrao jedan fakultet, ja izabrao drugi fakultet, on je izabrao jedan grad, ja drugi, on navija za Zvezdu, ja za Partizan, on ima jednu ženu, ja drugu. On vodi jednu ideologiju u svojoj kući i demokratiju shvata na svoj način, ja to razumem drugačije. On troši pare na jedna način, ja na drugi. Ali prva rečenica ostaje ista. Jedan nam je otac i jedna nam je majka - rekao je Bandović gostujući u emisiji Balkan info.

Ljubomir Bandović Ja sam se rodio u Beranama, Crna Gora je moja zemlja / Foto: ATA images

- Nemam ništa protiv da Crna Gora ima svoju državu, da ima svoju kuću, kao što moj brat ima. Ali ne mogu da mu kažem, ti svoju majku zovi Duška, a ja ću da je zovem Anđelka, jer mi je lepše. Ne, bre! Duška je! Koliko ti se sviđalo ili ne, to je ime Duška! Ti ako možeš da nađeš način da se rodiš ponovo i da možeš da biraš da rodi Anđelka, ti to uradi. To je kod mene toliko jednostavno - rekao je on.

Jesu li ti iz Moskve rekli da ne može Crnogorska pravoslavna crkva? Što meni onda praviš problem, pitao je glumac.

- Šta sam ja sada kao tebe ceo jedan vek okupirao? I bez tvoje želje, i volje, i nadanja, i bilo čega ja tebi narušavao mir i stabilnost? A ti 1999. u Nikšiću vikao "bombardujte i nas, i mi smo Jugoslavija"?

Situaciju u Crnoj Gori opisao je kao "papazjaniju".

- Ja sam se rodio u Beranama, Crna Gora je moja zemlja. A ne mogu da ostvarim dvojno državljanstvo. Ja čiji je otac rođen u Beranama, i koji je rođen u Beranama, a ja ne mogu da imam državljanstvo Crne Gore. Zašto, jer je jedini način da dokaže da je Crnogorac taj da dokaže da nije Srbin. To je jedini identitet koji ima. S tim čovekom ne mogu ozbiljno da pričam, da ga ozbiljno doživim.

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гоги

    3. jun 2020 | 13:28

    Браво, свака част! Објаснио си многима неке ствари! скидам капу! Жив био!

  • nibrS

    3. jun 2020 | 13:39

    Sve rečeno u jednoj rečenici....

  • Siki

    3. jun 2020 | 13:30

    Da smo pametni trebalo bi to da bude jedna mocna drzava koja bi imala sve ,ali ...🤔

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA