≫ 

Životi lekara prvi put će biti predstavljeni u originalnoj srpskoj seriji: Stižu nam "Jesenje kiše"

Nova serija od autora jednog od najgledanijeg serijala: "Moj rođak sa sela"

  • 0
Kraljevo Kraljevo, zaslužno, dobija svoju seriju / Foto: Časlav Petrović

"Jesenje kiše“ je radni naslov prve domaće originalne serije koja se bavi medicinskom tematikom, životom lekara i medicinskih radnika.

Činjenica da će nakon ere dominacije krimi igranih serijala, gledaoci poželeti drugačije sadržaje sa više emocija i empatije, inspirisala je kreativni tim Original filma da realizuje ovaj izuzetno atraktivan i društveno značajan projekat, kroz produkciju „medicinske“ dramske serije.

film, snimanje, kamera Nova serija prati život mladog lekara / Foto: Pexels/Kyle Loftus

Scenarista serijala je Radoslav Lale Pavlović, jedan od naših najboljih dramskih pisaca, autor jednog od najgledanijeg serijala u novijoj istoriji "Moj rođak sa sela“, koji smo ovih dana imali prilike reprizno da gledamo na programima RTS-a.

Nova serija prati život mladog lekara koji je odrastao i studirao u Beču u trenutku kada se vraća u rodni kraj svoga oca, u grad Kraljevo da tu započne novu karijeru. On obilazi seoske predele i ambulante, suočava se sa tipičnim bolestima i povredama izazvanim modernim životnim stilom. Vrativši se u  sredinu koju nosi u srcu, deleći međunarodno stečeno znanje sa strukom i svojim narodom, glavni junak konačno ima osećanje da živi kvalitetnim životom.

- Sada kada je projekat spreman zvuči neverovatno činjenica da nismo imali domaću originalnu seriju o lekarima iako je ovaj podžanr jedan od najpopularnijih u svetu. U Americi svake sezone se pojavi par novih „medicinskih“ igranih serija, slično je u Rusiji, Koreji, Engleskoj, Nemačkoj. Naša serija u sebi nosi važne edukativne poruke i ima jak empatijski potencijal. Igrane serije jesu najatraktivniji način da se ukaže na značaj ranog otkrivanja bolesti, da promovišu zdravstvenu prevenciju kao i da istaknu neophodno poverenje u lekare.

Pandemija iz koje izlazimo nas je još jednom podsetila na plemenitost ovog posla, i na žrtve koje svakodnevno nesebično podnose i pacijenti i lekari i medicinski radnici.

Nova serija je istovremeno i puna ljudske drame, borbe za život, ali ima i puno humora, ljubavi i uživanja u životu koje pružaju manji gradovi sa živopisnom okolinom. Povratak mladih stručnjaka u manje sredine i afirmacija životnog stila, koji između ostalog obezbeđuje zdraviji, mirniji i najčešće kvalitetniji život je sigurno još jedna velika poruka našeg projekta - kaže Verica Andrejić producent iz tima Original filma.

Kraljevo Foto: Časlav Petrović

 Kraljevo i Raška dobijaju svoju seriju

Ovaj živopisni grad se nalazi na tri reke IbruZapadnoj Moravi i Ribnici, između planina, sa banjskim lečilištima u okolini (VrnjačkaMataruškaBogutovačka, Sirčanska Banja). U neposrednoj blizini Kraljeva nalaze se manistiri Žiča i Studenica, kao i brojni srednjovekovni spomenici. Činjenica da je Kraljevo geografska raskrsnica puteva ga je i obogatila. U njemu se sreću ljudi sa Kosova, iz Sandžaka, iz Crne Gore, Šumadije, Rasine , i mešaju se kulture, običaji i religije. Zato i nije čudno što je Kraljevo jedan od najmuzikalnijih gradova u Srbiji.

Kraljevo je i grad sa aredromom Morava, koji ga povezuje sa svetom upravo na način kako to čini i glavni junak serije koji dolazi iz velike evropske metropole.

(Telegraf.rs/PR)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA