≫ 

Kristofer Nolan razneo pravi avion Boing 747 za potrebe filma "Tenet": Režiser otkrio detalje

Nolan tvrdi da je to bila isplativija opcija od upotrebe minijatura i specijalnih efekata

  • 0
Kristofer Nolan Kristofer Nolan je priznao da je razneo avion Boing 747 za potrebe filma "Tenet" Foto: Wikimedia/Richard Goldschmidt, www.piqtured.com, Youtube/Warner Bros. Pictures

Dugoočekivani film "Tenet", u kojem glavne uloge igraju Robert Patinson i Džon Dejvi Vašington, trebalo da se pojavi u bioskopima u julu ove godine, navodi producentska kuća "Warner Bros".

Reditelj ovog špijunskog trilera Kristofer Nolan otkrio je neke zanimljive detalje sa snimanja. Poznati britanski filmadžija ispričao je da razneo pravi avion 747 za potrebe ovog ostvarenja, a detalje je otkrio za britansko izdanje časopisa Total Film.

- Planirao sam da uradim ovu sekvencu koristeći minijature i makete, a sve bi to iskombinovao sa specijalnim efektima - navodi Nolan i dodaje:

- A onda smo počeli da računamo... Postalo je očigledno da bi bilo (finansijski) efikasnije da kupimo pravi avion i da snimimo ovu sekvencu u stvarnosti pred kamerom, nego da napravimo minijature ili da idemo sa specijalnim efektima - ispričao je režiser.

Da je to bilo nestvarno iskustvo, priznao je jedan od glavnih glumaca Robert Patinson.

- Nikada ne bih zamislio da je to snimljeno u realnosti, da razneseš pravi Boing 747 - rekao je glumac i otkrio da se to baš retko dešava kada se snima film.

Pogledajte trejler za film "Tenet", a scenu gde je uništen pravi avion Boing 747 nalazi se na samom kraju:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA