≫ 

Mark Hamil otkrio najveću tajnu Ratova zvezda: Glumci su je tek saznali kada je film izašao

U pitanju zanimljivost sa snimanja scene kada Dart Vejder izgovara ono čuveno "Luke, I am your father"

  • 1
Star Wars

Scena iz filma "Ratovi zvezda: Imperija uzvraća udarac", kada Dart Vejder izgovara čuveno "Luk, ja sam tvoj otac" Printskrin: Youtube/Star Wars Malaysia

Glumac Mark Hamil, koji se proslavio igrajući lik Luka Skajvokera u filmskom serijalu "Ratovi zvezda" ("Star Wars"), otkrio je možda i najveću tajnu ovog ostvarenja, za koju ni njegove kolege nisu znale.

Naime, tiče se scene iz filma "Ratovi zvezda: Imperija uzvraća udarac", kada Dart Vejder Luku Skajvokera izgovara ono legendarno: "Luke, I am your father" ("Luk, ja sam tvoj otac").

Sve je krenulo kada je jedan fan "Ratova zvezda" prokomentarisao ovu čuvenu sekvencu.

- Scena "Luke, I am your father" iz filma "Imperija uzvraća udarac". Jedan od najboljih momenata u "Ratovima zvezda" i Hamilova brilijantna gluma tokom ove scene. Voleo bih da sam video kako je ekipa filma reagovala  kada je prvi put čula ovaj epski preokret u radnji" - napisao je fan.

A onda je usledio odgovor Hamila. Naime, Mark je otkrio da replika "Luke, I am your father" naknadno dodata, a da je u originalu Vejder izgovorio nešto sasvim drugačije.

- Ekipa filma je prvi put saznala za to kada se film završio. Kada smo ga snimali, Vejderova reprila je bila drugačija: "Ne znaš istinu, Obi Van je ubio tvog oca". Samo smo (režiser) Irvin Keršner, (kreator serijala) Džordž Lukas i ja znali da će replika biti kasnije zamenjena (u "Luke, I am your father"). Agonija čuvanja tajne je trajala preko godinu dana - priznao je Hamil.

 

Inače, Hamil je nešto ranije, 2017. godine u emisiji voditelja Grejema Nortona otkrio još neke detalje, a tiče se promene replike "Ne znaš istinu, Obi Van je ubio tvog oca" u "Luk, ja sam tvoj otac".

- Ideja da Alek Ginis (koji je igrao Obi Van Kenobija) bude pravi negativac , moja reakcija je bila: "Vau, to je neverovatan preokret" - rekao je Mark Hamil, a onda je ispričao da ga je režiser Irvin Keršner odvukao na stranu, tačnije u svlačionicu i pojasnio mu neke stvari:

- "Reći ću ti nešto. Ja znam. Džordž Lukas zna, i reći ću ti, i ti ćeš znati (da će se replika promeniti u "Luke, I am your father"). Ako procuri, svi ćemo znati da si to ti - prisetio se Hamil šta mu je Keršner pričao.

Mark Hamil je priznao da je bio šokiran, a onda je kroz smeh prisetio šta mu je Harison Ford rekao kada je video da je replika promenjena.

- Na prikazivanju filma, kada je video šta se desilo, Harison se okrenuo i rekao mi: "Hej, mali, nisi mi je*eno rekao ovo" - rekao je Hamil kroz smeh.

Pogledajte gostovanje Marka Hamila kod voditelja Grejema Nortona, gde je sve ovo ispričao:

I, naravno, čuvene scene kada Dart Vejder Luku Skajvokeru izgovara čuveno "Luke, I am your father":

(V.Đ.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA