≫ 

Ponovo radi bioskop: Velika akcija od 1. jula u svim gradovima Srbije

Od 15. jula na repertoarima bioskopa naći će se i prve premijere

  • 0
bioskop Vraćamo se u bioskope / Foto: Unplash/Krists Luhaers

Nakon tri meseca pauze, bioskopi će od 1. jula ponovo otvoriti vrata za svoje posetioce, a veliku akciju "Povratak u bioskop", koja će u prvim danima jula biti organizovana u svim gradovima Srbije, inicirale su Sekcije distributera i prikazivača u Grupaciji kinematografije.

Jedinstveni repertoar će u svim bioskopima činiti dvadesetak filmskih naslova.

kokice, bioskop Cena karata za filmove će tokom trajanja akcije u svim bioskopima biti po simboličnoj ceni od 200 dinara / Foto: Pexels/Pixabay

U pitanju su filmovi iz tekuće i prethodne godine, koji su se izdvojili svojom gledanošću i kvalitetom, kao i filmovi kojima je usled nastupanja pandemije, prekinuto bioskopsko prikazivanje.

Cena karata za filmove će tokom trajanja akcije u svim bioskopima biti po simboličnoj ceni od 200 dinara.

Nakon završetka akcije, od 15. jula, na repertoarima bioskopa naći će se i prve premijere.

Sekcije distributera i prikazivača u Grupaciji kinematografije, koje su članice Grupacije Kinematografije Privredne komore Srbije, koja je deo Udruženja za kreativnu industriju, uputili su molbu za podršku Filmskom centru Srbije i Privrednoj komori Srbije, što su ove institucije i prihvatile.

Podržavajući jedinstvenu misao, da je socijalizacija danas potrebnija više nego ikad, publika će od 1. do 15. jula svoje omiljene filmove, u odabranom društvu, moći konačno da gleda iz bioskopske fotelje i na velikom platnu.

bioskop Bioskopi su tri meseca bili zatvoreni / Foto: Pixabay/Vladvictoria

- Filmski centar Srbije snažno podržava ovu akciju Sekcija distributera i prikazivača Grupacije kinematografije, posebno imajući u vidu da smo se tokom vanrednog stanja obraćali Vladi Srbije, sa molbom za pružanje pomoći njima, ali i drugim akterima filmske industrije u Srbiji - kaže direktor FCS Gordan Matić.

On je dodao da su prepoznali da su distributeri i prikazivači prvi osetili prekid u radu, a da će se poslednji vratiti normalizaciji u poslovanju.

Pored toga, FCS je uložio značajna sredstva i energiju u razvoj i osavremenjivanje bioskopske infrastrukture širom Srbije.

- Jedan od naših prioriteta je da se ova grana filmske industrije što brže oporavi, ali i poboljša, nakon perioda u kome nije imala mogućnost da ostvari prihode. Sa zadovoljstvom se pridružujemo ovoj sjajnoj inicijativi - izjavio je Matić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA