≫ 

Slavu je stekao otpevavši "Devojko mala" u filmu "Ljubav i moda": 5 godina bez Đuze Stojiljkovića

Nakon dečje TV serije "Na slovo na slovo", svoju popularnost je zacementirao u "Pozorištu u kući", igrajući Rodoljuba Rođu Petrovića punih 12 godina

  • 1
Vlastimir Đuza Stojiljković Foto: ATA Images

Danas se navršava 5 godina otkako nas je napustio bard srpskog i jugoslovenskog glumišta, gospodin Vlastimir Đuza Stojiljković.

Đuza je stekao slavu širom Jugoslavije kad je otpevao pesmu "Devojko mala" u hit filmu "Ljubav i moda" iz 1960. godine. Numera je i danas aktuelna, budući da predstavlja deo repertoara mnogih muzičara i bendova.

Međutim, Đuza je glumačku karijeru započeo 9 godina ranije, u Beogradskom dramskom pozorištu, a potom i u Ateljeu 212, sveukupno odigravši više od 130 pozorišnih uloga.

Nakon dečje TV serije "Na slovo na slovo", svoju popularnost je zacementirao u "Pozorištu u kući", igrajući Rodoljuba Rođu Petrovića punih 12 godina.

Gledaoci su se podsetili Đuze kad je sredinom 90-ih krao svaku scenu u kojoj bi se pojavio u TV seriji "Srećni ljudi", glumeći varalicu, italijanskog plemića Marija Marko del Tintoreta.

Dobio je veliki broj nagrada i prizanja, uključujući Dobričin prsten, Zlatnog ćurana, Joakima Vujića, Sterijinu nagradu i mnoge druge.

Poslednjih godina njegovog života, publika ga je pratila u TV serijama "Stižu dolari", "Bela lađa", "Montevideo, Bog te video".

Preminuo je na današnji dan 2015. godine. Kremiran je i sahranjen na Novom groblju u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA