Festivalom francuskog filma otvoren Drajv-in bioskop na Adi

Kulturni život večeras dobio svoj filmski zamah sa najlepšim francuskim ostvarenjima

  • 0
Drajv in bioskop na Adi Drajv in bioskop na Adi / Foto: Tanjug/Tanja Valić

Drugi po redu Festival francuskog filma počeo je večeras u 21h u Drive in bioskopu na Adi filmom „Noćna smena“ (Police) rediteljke An Fonten (Anne Fontaine).

Ulaz je bio slobodan za sve voljne da predviđeno vedro veče provedu uz istaknutu francusku kinematografiju.  Publika je mogla da izabere da li će sedeti na tribinama ili u svojim automobilima.

Drajv in bioskop na Adi Drajv in bioskop na Adi / Foto: Tanjug/Tanja Valić

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić naglasio je da će prvih mesec dana, u saradnji Kombank dvorane i Grada Beograda, biti omogućen besplatan ulaz i veruje da će se za to vreme publika naviknuti da uživa u ovakvoj vrsti bioskopa i da će ovo postati lepa tradicija.

Ataše za kulturu ambasade Francuske u Srbiji, Katrin Fodri, izrazila je veliko zadovoljstvo i zahvalnost svima koji su učestvovali u organizaciji festivala i nada se da će on postati nezaobilazna tačka na kulturnoj mapi Srbije.

Direktor Kombank dvorane Igor Stanković istakao je da će u narednom periodu publika moći da po prvi put u Srbiji uživa u gledanju filmova iz svojih automobila, te da, iako su bioskopi zvanično zatvoreni i njihovo otvaranje zavisi od američkih premijera i njihove dostupnosti, Beograd nije uskraćen za takav užitak zahvaljujući upravo Drajv-inu.

Drajv in bioskop na Adi Drajv in bioskop na Adi / Foto: Tanjug/Tanja Valić

Prva publika imala je priliku da na parkiralištu, ali i van svojih kola pogleda film „Noćna smena“ rediteljke An Fonten.

Oni koji su se odlučili za udobnost automobila potrebno je samo da uključe radio i da našteluju frekvenciju 90.0 mhz, kupe kokice i piće i uživaju u projekciji.

Drajv in bioskop na Adi Drajv in bioskop na Adi / Foto: Tanjug/Tanja Valić

Vozila se raspoređuju po vremenu dolaska na parking, a ubuduće oni posetioci koji na festival dođu automobilima neophodno je da prethodno izvrše rezervaciju putem sajta Kombank dvorane, dok se za deo sa sedećim mestima na otvorenom prostoru savetuje dolazak ranije.

Festival u Drajv-in bioskopu na Adi traje četiri dana, a na veče zatvaranja, 27. juna, biće prikazan triler "Prevodioci" francuskog reditelja Režisa Roansara.

Drajv in bioskop na Adi Drajv in bioskop na Adi / Foto: Tanjug/Tanja Valić

Ukoliko pak dođe do kiše, projekcije francuskog filma biće premeštene u Kombank Dvoranu. Ulaz će biti slobodan.

Festival francuskog filma je projekat koji se već drugu godinu za redom održava u saradnji Francuskog kulturnog instituta, Kombank Dvorane i MCF MegaCom filma.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA