"Blato je na našim licima, nismo crnkinje": Hulu uklonio problematičnu epizodu "Zlatnih devojaka"

Doroti je zabrinuta zbog razlike u godinama, dok Lorejnina porodica nije saglasna da se njihova ćerka uda za belca, pa obe porodice pokušavaju da prekinu njihovu vezu...

  • 0
Zlatne devojke, The Golden Girls Insert iz epizode "Mixed Feelings" / Printskrin: YouTube/Josh Hedgepeth

Hulu je sa svog striming servisa uklonio epizodu "Zlatnih devojaka" (The Golden Girls) iz 1988. godine, u kojoj se pojavljuju Beti Vajt i Ru Meklanan, pogrešno tumačeno da nose "crno lice" (blackface, termin za tamnu šminku koju nosi osoba koja nije crne puti).

Epizoda se zove Mixed Feelings ("Pomešana osećanja") i 23. je po redu u 3. sezoni. Prikazuje Majkla (Skot Džejkobi), sina Doroti (Bea Artur), koji planira da se oženi starijom Afroamerikankom Lorejn (Rozalind Keš).

Doroti je zabrinuta zbog razlike u godinama, dok Lorejnina porodica nije saglasna da se njihova ćerka uda za belca, pa obe porodice pokušavaju da prekinu njihovu vezu. Lorejnina porodica upoznaje Rouz (Beti Vajt) i Blanš (Ru Meklanan) u trenutku kad obe isprobavaju novi kozmetički tretman s blatom.

- Blato je na našim licima, nismo crnkinje – kaže im Rouz.

Epizoda je još jedna u nizu od onih koje su u poslednje vreme uklonjene iz televizijske ponude. Izbačene su epizode iz serija 30 Rock, Scrubs, Community, Little Britain... HBO Max je uklonio, pa vratio "Prohujalo sa vihorom", a Džimi Falon i Džimi Kimel su se izvinili zbog svojih ranijih performansa sa "crnim licem".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA