≫ 

Odložen Somborski filmski festival: Biće održan u avgustu ako se steknu uslovi

Organizatori smatraju da je odgovorno i svrsishodno odložiti programe za avgust, a onda ih održati u punom, planiranom obimu

  • 0
Sombor, grad, Srbija Sombor / Foto: Shutterstock

Pored stabilne epidemiološke situacije u Somboru, treći po redu Somborski filmski festival, planiran da se održi od 10. do 13. jula, biće odložen, najavili su organizatori.

Na predlog Upravnog odbora organizatora festivala, Kulturnog centra "Laza Kostić", održavanje festivala odlaže se za početak avgusta, ukoliko se za to steknu uslovi, i uz obavezno obraćanje za preporuke Zavodu za javno zdravlje.

Imajući u vidu da je situacija sa virusom Covid-19 u zemlji dovela u pitanje dolazak brojnih najavljenih gostiju iz sveta filma iz Srbije, kao i preporuke Kriznog štaba za suzbijanje pandemije, organizatori smatraju da je odgovorno i svrsishodno odložiti programe za avgust, a onda ih održati u punom, planiranom obimu.

Da podsetimo, Somborski filmski festival održaće se ove godine treći put, u organizaciji Kulturnog centra "Laza Kostić".

Na repertoaru će se naći 11 filmova u četiri selekcije: Glavni takmičarski program, Kultni klasici, Panorama švedskog filma, i Nostalgija, a gost selektor programa je Ivan Karl.

Pored filmskih ostvarenja, posetioci festivala će moći da uživaju i u pratećem programu, u okviru kojeg će se održavati promocije knjiga, filmova i koncert Jelene Tomašević.

Ovogodišnji koncept podrazumeva isticanje savremenog domaćeg stvaralaštva, odnosno kultnih kinematografskih ostvarenja našeg podneblja, kao i odabrana dela evropskog filma.

Ulaz na sve programe trećeg izdanja Somborskog filmskog festivala biće besplatan, a filmovi i prateći programi će se održavati na otvorenom, u Atrijumu Gradske kuće, Kabareu Narodnog pozorišta Sombor, Dvorištu županije, i na Trgu Svetog Ðorđa.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA