≫ 

Južnokorejska serija koju Srbi dele na TikToku: Da li je predvidela koronu? Ovo je istina

Slučajnost baš i nije bila toliko velika...

  • 0
"My Secret Terrius" / Printskrin: Netflix

Južnokorejska serija "My Secret, Terrius" nova je tema Srba na TikToku, a sve zbog 10. epozode u kojoj lekarka još 2018. godine govori o koronavirusu koji napada disajne organe i ima period inkubacije od dva do 14 dana.

Nova vest na TikToku, ali inače stara koliko i sam naziv Covid-19.

Uputstva kako da na Netflixu pronađete ovu seriju, konkretnu epizodu i 53. minut u njoj kada dve žene pričaju o koroni datiraju još od marta.

- Koronavirus napada respiratorni sistem. Što je još gore jeste da ima period inkubavije od dva do 14 dana - kaže lekarka u seriji, da bi već u nekoj narednoj sceni videli kako se deca ohrabruju da peru ruke kako bi izbegli da se zaraze.

- Virus je promenjen ako da napadne pluća nakon samo pet minuta izlaganja - dodaje doktorka u seriji.

Nije trebalo mnogo da društvene mreže još u martu planu zbog ovih podudarnosti, a korisnici se zapitaju otkud kreatorima serije ovoliki uvid u budućnost? Kako su dve godine ranije znali za korona virus?

Pa, objasnili su vrlo brzo stručnjaci, za korona virus zna se mnogo, mnogo ranije. Pod tim imenom su se grupisali brojni virusi, uključujući i prostu prehladu, pre nego što je govoru javnosti postao sinonim za Covid-19. Svetska zdravstvena organizacija i dalje insistira na tome da aktuelnu pandemiju zovemo Covid-19, kako ne bi "diskriminisali" ostale korona viruse.

Tako da i nije mnogo čudno što se ovaj naziv pomenut u seriji.

Kako su dalje objašnjavali lekari širom sveta, virusi neretko napadaju respiratorni sistem i izazivaju kašalj, grebanje u grlu, curenje nosa i temperaturu.

A najveća razlika u odnosu na seriju jeste ta što je u njoj koronavirus izmenjen, mutiran tako da ubije 90 odsto zaraženih, naučni krugovi iz stvarnog sveta odbacili su sve slične teorije zavere vezane za Covid-19.

Ipak, baš kao što je bio slučaj i sa filmom "Zaraza" (Contagion), "Zlatokosom" (Tangled) i epizodom "Simpsonovih" u kojima Tom Henks ima koronu, za koje se takođe pričalo da su "predvideli epidemiju", rejting ove serije porastao je preko noći, tako da je u Ujedinjenom kraljevstvu ovog proleća bila jedna od najgledanijih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA