"Život među zvezdama" sa Žilijet Binoš i Robertom Patinsonom na onlajn filmskoj platformi Moj OFF

Nakon filma "Neka svetlost uđe", rediteljka Deni i glumica Binoš ponovo sarađuju zajedno...

  • 0
Život među zvezdama Robert Patinson u filmu "Život među zvezdama" / Printskrin: YouTube/A24

Francuska rediteljka Kler Deni snimila je originalnu naučno-fantastičnu dramu "Život među zvezdama" (High Life), sa svetski popularnim glumcima Robertom Patinsonom i Žilijet Binoš u glavnim ulogama, a film će se 11. jula naći na repertoaru onlajn bioskopa Moj OFF.

Iako je prvobitno za glavnu žensku ulogu bila u planu američka glumica Patriša Arket, nakon što je iz opravdanih razloga propustila tu ulogu, Žilijet Binoš je došla kao sjajan i siguran izbor.

Život među zvezdama Žilijet Binoš / Printskrin: YouTube/A24

Nakon filma "Neka svetlost uđe", rediteljka Deni i glumica Binoš ponovo sarađuju zajedno.

Glumica koja je dobitnik Oskara za "Engleskog pacijenta" i koja iza sebe ima preko 60 filmova, tumači glavnu ulogu u drami o grupi zatvorenika osuđenih na doživotnu robiju koji su prihvatili "virtuelnu misiju samoubistva", vožnjom svemirskim brodom ka crnoj rupi.

Ostvarenje, koje je ovenčano FIPRESCI nagradom na Filmskom festivalu u San Senastijanu, smešteno je u neodređenu budućnost, u svemirskom brodu, u misiji izvan Sunčevog sistema.

Osim dvoje istaknutih glumaca, u filmu igraju i američki muzičar Andre 3000 (André Benjamin), koga je rediteljka upamtila po, kako kaže, fantastičnoj ulozi legendarnog gitariste Džimija Hendriksa, kao i najmlađa među njima, beba Skarlet, koja je svoje prve korake načinila upravo na snimanju filma "Život među zvezdama".

Film je sniman i u Nemačkoj, što je Kler Deni vratilo uspomene na grad Berlin i film "Nebo nad Berlinom" (Wings of Desire) reditelja Vima Vendersa sa kojim je sarađivala i bila mu asistent na filmu.

Francuska rediteljka je svoj prvi provokativni debi napravila sa filmom "Čokolada" iz 1988, a usledila su i ostvarenja "Dobar posao" (Beau Travail), "White Material" i "35 Shots of Rum".

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA