Srpski glumac odbio sve uloge koje vređaju Srbiju, a onda zaigrao kraj čuvenog Edija Marfija

Aleksandar, koji je poznat i po ulozi u filmu "Montevideo, Bog te video", govori ruski i engleski kao da su mu maternji jezici

  • 14
Aleksandar Filimonović Aleksandar Filimonović / Foto: ATA images

Aleksandar Filimonović, koji se školovao u Moskvi, Londonu i Njujorku, talentovani glumac koji se bavi i informatikom, član je Mense i nesuđeni fudbaler (bio je ozbiljan potencijal), 2015. otišao je u Holivud, u želji da ponudi sve svoje talente, a pored glume, to su i ples i pevanje.

Glumac koji je poznat i po ulozi u filmu "Montevideo, Bog te video", govori ruski i engleski kao da su mu maternji jezici, a u Holivudu je uglavnom dobijao ponude da igra teroriste, ratnike iz istočne Evrope i latino ljubavnike. Uprkos tome što mu je bilo teško, nijedno nije poklekao i svaki put kad mu je to ponuđeno, odbio je da igra Srbina u filmu koji loše prikazuje Srbe. A bilo ih je mnogo.

- Nisam želeo da ostanem u Americi na način na koji mnogi ostaju. Mogao sam da se, kao većina naših ljudi oženim zbog paprira, ali nisam hteo. Možda sam previše romantičan - ispričao je on za "Srpski telegraf".

Sve nepristojne ponude je odbio, a onda je došla jedna koja mu je otvorila sva vrata u Holivudu.

- Posle nekoliko nepristojnih ponuda da glumim Srbina u antisrpskim filmovima, koje sam odbio, dobio sam ovu ulogu u filmu Edija Marfija "Dolemite Is My Name" i uhvatila me je neopisiva trema. Ne zbog uloge koja je velika, jer sam kao i većina svojeglavih glumaca verovao da zaslužujem tu priliku, već zbog toga što sam odrastao uz filmove Edija Marfija. Uplašio sam se da ću možda otkriti da je on loš čovek i da ću se razočarati u njega. Ali, on je bio divan! Imao je dva dublera, mogao je da se odmara, ali je ostajao sa nama po sat ili dva duže nego što je trebalo. Pozvao je i moje roditelje na set kada su bili kod mene u poseti, tako da ga je i moja mama upoznala.

Dolemite Is My Name, Aleksandar Filimonović Aleksandar Filimonović u "Dolemite Is My Name" / Printskrin: Youtube/Netflix

Nakon što je dobio veliku ulogu u filmu Edija Marfija "Dolomite Is My Name", a koji je imao premijeru prošle godine i gde Aleksandar, kao jedan od svega nekoliko belih glumaca igra pored veličina kao što su Vesli Snajps, Kris Rok i Snup Dog, počeo je da dobija sve više holivudskih ponuda.

Ipak, rešio je da glumi i tamo i ovde, pa trenutno snima humorističku seriju Lazara Ristovskog, "Dream Team", a njegov film sa Edijem možete pogledati na Netflixu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA