≫ 

"Džeri Megvajer", "Blizanci", spot Maroon 5: Gde god da se pojavila, Keli Preston je plenila lepotom

Pokojna glumica je za sobom ostavila bogatu profesionalnu karijeru...

  • 0
Keli Preston, Džon Travolta

Keli Preston / Foto: Tanjug/AP

Danas je svetom odjeknula vest da je američka glumica Keli Preston, supruga Džona Travolte, preminula od raka dojke, sa kojim se borila poslednje dve godine. Imala je 57 godina.

Keli je za sobom ostavila bogatu profesionalnu karijeru, punu dobrih i ne toliko dobrih uloga i filmova. Ali, gde god bi se pojavila, krala bi svaku scenu.

Keli Preston, Džon Travolta

Sa Džonom Travoltom u toku promocije filma "Gotti" (2018) / Foto: Tanjug/AP

Bila je talentovana, energična i promućurna, glumivši zgodnu devojku, ženu, a potom i majku koju bi mnogi poželeli.

Rođena je kao Keli Kamaleleua Smit u Honoluluu, na Havajima, 1962. godine. Otac joj se udavio kad je navršila tri godine, pa joj se majka ubrzo preudala. Kao devojčica je živela u Iraku, Australiji, na Havajima, a potom se preselila za Kaliforniju gde je pohađala studije drame i teatra.

Dok je živela u Australiji, primetio ju je modni fotograf kad je imala 16 godina. Pomogao joj je da uđe u svet reklama i statiranja. Obezbedio joj je audiciju za glavnu ulogu u, sad već kultnom filmu „Plava laguna“ (1980), koju je izgubila od Bruk Šilds. U isto vreme, Keli je svoje prezime promenila u Preston.

Međutim, Preston nije dugo bila bez posla. Šira publika ju je primetila u tada popularnim tinejdžerskim filmovima Mischief (1985) i Secret Admirer (1985), a onda su se uloge nizale: SpaceCamp (1986), Twins (1986) sa Arnoldom Švarcenegerom i Denijem Devitom, Jerry Maguire (1996) sa Tomom Kruzom i Rene Zelveger, For Love of the Game (1999) sa Kevinom Kostnerom i dr.

Pored hvaljene karijere, iskusila je i nekoliko neuspeha, dobivši Zlatnu malinu za najgoru glumicu u ostvarenju Battlefield Earth (2000) u kom je igrala za suprugom Džonom Travoltom. Za istu „nagradu“ bila je nominovana još 4 puta.

Mlađa publika je pamti po ulozi majke Amande Bajns u tinejdžerskom filmu „Šta devojka želi“ (What a Girl Wants) iz 2003. godine, trileru „Smrtna presuda“ (Death Sentence) iz 2007, kao i pojavljivanju u muzičkom spotu grupe Maroon 5, u hitu She Will Be Loved (2004), koji ju je prikazao u romantičnim scenama sa pevačem Adamom Levinom.

Keli Preston, Džon Travolta

Foto: Tanjug/AP

Poslednji film u kom se pojavila je ozloglašeni Gotti (2018), takođe sa suprugom Džonom Travoltom.

Što se tiče privatnog života, Keli je bila udata za glumca Kevina Gejdža (1985-1987). Potom je bila u vezi sa Džordžom Klunijem i Čarlijem Šinom - za kog je bila verena 1990. godine, ali je veza raskinuta nakon što ju je, navodno, upucao u ruku. Preston je kasnije izjavila da to nije bila istina.

Keli Preston, Džon Travolta

Sa Džonom Travoltom / Foto: Tanjug/AP

Travoltu je upoznala 1987. na snimanju filma The Experts. Venčali su se 1991. i dobili troje dece – Džeta, koji je preminuo od kavasaki bolesti (1992-2009), Elu Blu (2000) i Bendžamina (2010).

Podsetimo se zgodne Keli u spotu She Will Be Loved:

(D.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA