≫ 

Holivudska zvezda u ostvarenju o stradanju Srba: Harvi Kajtel igraće u "Žetvi", filmu o Žutoj kući

"Žetva" nije "američki film o srpskim žrtvama", već nešto mnogo veće

  • 6
Harvey Keitel Harvi Kajtel / Foto: Profimedia

Holivudski glumac Harvi Kajtel će igrati u filmu čija je tema ozloglašena Žuta kuća, čime će se stvoriti uslovi da svet čuje za strašne zločine koji su se tamo odvijali.

Na vest da je Filmski centar Srbije sa 40 miliona dinara podržao njegov film "Žetva", o ilegalnoj trgovini organima i zloglasnoj "žutoj kući", američki reditelj Pol Kampf kaže za "Novosti" da ga je ova odluka veoma obradovala.

Žuta kuća, trgovina organima, selo Ribe, Burel, Albanija Žuta kuća / Foto: Profimedia/AFP

- Zahvalan sam komisiji koja je odlučivala, a istovremeno osećam odgovornost da ne izneverim njihova očekivanja - dodaje.

Film je zasnovan na romanu Veselina Dželetovića "Srpsko srce Johanovo", o bogatom Nemcu Johanu kome je u "žutoj kući" presađeno srce srpske žrtve, a koji dolazi na Kosovo u potrazi za odgovorima.

Kampf kaže da "Žetva" nije "američki film o srpskim žrtvama", već nešto mnogo veće.

- Zahtevna priča, rađena iz ugla glavnog lika, stranca, koji dolazi u selo na Kosovu u želji da upozna porodicu svog donora, nametnula je kompleksnost vešto napisanog scenarija, niza ubedljivo urađenih scena imanentnih trileru što će, verujemo privući pažnju šire publike… Zamašna potencijalna međunarodna produkcija aktuelizuje intrigantnu i nikada do kraja istraženu priču o „žutoj kući“ i navodnoj nelegalnoj trgovini ljudskim organima. Komisija je, podržavajući projekat nada da ovaj film ima mogućnost da kod svetskog auditorijuma otvori niz pitanja na ovu temu… - navodi se u obrazloženju komisije Filmskog centra Srbije.

Pogledajte najbolje uloge Harvija Kajtela:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mit

    24. jul 2020 | 09:54

    Hvala Bogu da smo odlucili da damo donaciju za snimanje ovog filma. Ja ga sigurno necu gledati jer bi time narusila svoju psihu, ali mi je drago da ce istinu, makar, videti ovaj svet koji nam nije bas naklonjen. Neka nam Bog pomogne.

  • moki

    24. jul 2020 | 09:44

    Brate... Mislim da cemo i ovde ispasti grbavi i naopaki.. Bice ko fol sam je hteo da donira srce i to bez anestezije.. Ajd videcemo???

  • Ja

    24. jul 2020 | 10:39

    Ako bude sto posto istinit prikaz desavanja svet ce zanemeti i istina ce izaci na velika vrata

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA