≫ 

Sarajevo film festival u izmenjenom formatu: Bez prijema, žurki, crvenog tepiha...

Planirano je da se filmske projekcije održe na lokacijama gde je moguće kontrolisano i kontinuirano sprovoditi sve epidemiološke mere

  • 2
Senke nad Balkanom, Sarajevo Film Festival Foto: Promo

Dvadeset i šesti po redu, Sarajevo film festival, biće održan od 14. do 21. augusta u novom, prilagođenom formatu, u skladu sa svim aktuelnim epidemiološkim merama, najavili su danas organizatori.

Planirano je da se filmske projekcije održe na lokacijama gde je moguće kontrolisano i kontinuirano sprovoditi sve epidemiološke mere.

Publici će na raspolaganju biti posebni ulazi i sektori za grupe od maksimalno 100 posetilaca u otvorenim ili do 50 u zatvorenim projekcijskim prostorima, obavezna će biti propisana distanca između gledalaca, izvodiće se redovne dezinfekcije prostora, rigorozno će se sprovoditi obaveza nošenja maski u zatvorenim prostorima, a preporuka je i nošenje maski na otvorenom.

Ove godine Sarajevo film festival sa delom filmskog programa ide i u Mostar, jer je tamo novi otvoreni bioskop na trgu novoizgrađenog Tržnog centra "Plaza".

Prvi put nakon 15 godina neće biti projekcija u Narodnom pozorištu, niti će na crvenom tepihu biti službenog protokola, to će, kako ističu organizatori, pričekati neka bolja vremena.

Da bi se izbegle uobičajene gužve, gledaocima se preporučuje online kupovina ulaznica.

Filmski programi Sarajevo film festivala, predavanja i razgovori koji ga prate, prvi put će biti dostupni gledaocima iz cele Bosne i Hercegovine putem online platformi.

Program CineLink dani filmske industrije, koji obično privuče oko 1.500 profesionalaca iz sveta filma i Talents Sarajevo, festivalska platforma za obuku mladih filmskih profesionalaca iz Jugoistočne Evrope i Južnog Kavkaza, ove će godine biti održani u online formatu.

U skladu sa situacijom, prijema i žurki u organizaciji Festivala i festivalskih gostiju neće biti.

Direkcija Festivala poziva sve one koji planiraju organizaciju događaja u vreme Festivala na sprovođenje svih propisanih mera i brigu za sigurnost publike, gostiju i zaposlenih.

Direktor Festivala Mirsad Purivatra ocenio je da je uz dugogodišnju podršku publike, partnera i brojnih pojedinaca i organizacija uključenih u aktivnosti, Sarajevo film festival danas veliki kulturni i društveni događaj sa ogromnim uticajem na ekonomiju grada i čitave BiH, te da je njihova dužnost kao odgovornih profesionalaca bila da ovogodišnje izdanje festival prilagode situaciji koju je nametnula globalna Covid-19 pandemija.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA