≫ 

Počelo snimanje filma "Toma", a uloge Lepe Lukić, Tozovca i dva legendarna glumca poverene su njima

Izbor za Boru Todorovića naročito će da vas gane

  • 14
Film o Tomi Zdravkoviću, glumci Milan Marić i Tamara Dragićević Tamara Dragičević kao Silvana Armenulić, Milan Marić kao Toma Zdravković / Foto: Tanjug/Projekat "Toma"/Aleksandar Letić

Snimanje filma "Toma" o našem najvećem boemu među pevačima narodne muzike - Tomi Zdravkoviću - počelo je pre nekoliko dana u Valjevu.

Producenti Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić odlučili su da glavnu ulogu povere glumcu Milanu Mariću, dok ćemo uz njega u ulozi Silvane Armenulić gledati Tamaru Dragičević. Sada je i a Instagram profilu ovog s nestrpljenjem očekivanog filma objavljeno da će Slobodan Boda Ninković igrati Tominog oca, a kako se šuška, uloga majke pevača poverena je Mirjani Karanović.

 
 
 
View this post on Instagram
Tozovac u ZVEZDANOM KARAVANU @zexagram #tomazdravkovic #tomazdravkovicfilm #filmtomaA post shared by TOMA - film o Tomi Zdravkoviću (@tomazdravkovic_film) on

Otac Tome Zdravkovića, Dušan, bio je mesar, a majka Kosana domaćica. Toma je imao tri brata: Aleksandra, Ivana i Novicu i sestru Mirjanu. Porodica se pre početka rata preselila u selo Pečenjevce koje se nalazi blizu Leskovca.

U ostalim ulogama u ovom projektu videćemo i Petra Benčinu kao lekara slavnog pevača, Andriju Kuzmanovića kao menadžera, Oliveru Bacić kao Lepu Lukić, Ivana Zekića kao Tozovca...

 
 
 
View this post on Instagram
Lepa Lukić i Drda menadžer #tomazdravkovic #tomazdravkovicfilm #filmtomaA post shared by TOMA - film o Tomi Zdravkoviću (@tomazdravkovic_film) on

Na IMDB stranici ovog filma objavljeno je da će Srđan Todorović igrati svoga oca Boru, a Radomiru Nikoliću data je teška uloga da predstavi legendarnog Zorana Radmilovića.

- Tomu Zdravkovića su zvali "pesnik tuge". Pevao je iz duše i za dušu. Voleli su ga svi. I oni koji ne slušaju narodnu muziku voleli su i slušali Tomu. I danas, 30 godina posle njegove smrti, njegove pesme se slušaju i poručuju po kafanama. Pevaju ih i poručuju i oni koji ne znaju ko je bio Toma - izjavio je Dragan Bjelogrlić uoči početka snimanja.

Toma Zdravkovic film Film "Toma" / Printskrin: IMDB

Film "Toma" predstavlja biografsku sagu ne samo o životu ovog nesvakidašnjeg umetnika već i o ljudima koji su činili njegov život i inspirisali ga u stvaranju nekih od najpoznatijih ljubavnih pesama koje i danas žive. Ovo će biti priča o jednom vremenu, koje su obeležili umetnici i velikani poput Dragana Nikolića, Bore Todorovića, Zorana Radmilovića, čuvenog Tozovca i Cuneta, Lepe Lukić i Kemala Montena. Projekat "Toma" realizuje se u saradnju s Telekomom Srbija i Filmskim centrom Srbije, a premijera je planirana za početak naredne godine.

Scenario za ovaj biografski film potpisuju Nikola Pejaković i Dragan Bjelogrlić, a režija je poverena iskusnom Zoranu Lisincu, koji je poslednjih desetak godina proveo radeći u SAD.

Video: Bjela snima film o Tomi Zdravkoviću?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    1. avgust 2020 | 14:27

    Lepo je što se snima film o Tomi Zdravkoviću. Ali bi pitao producente Željka Joksimovića i Dragana Bjelogrlića zašto glavne uloge igraju SRBOMRZCI Milan Marić i Mirjana Karanović. Bjela me je posebno razočarao.

  • Jova

    1. avgust 2020 | 14:27

    Nijedan kadar se ne snima niti u Leskovac niti u Pecenjevce gde je Toma zapoceo karijeru.Sramota.

  • Marko

    1. avgust 2020 | 15:27

    Tamara igra Silvanu?! Da li je ovo realno? Devojka nema tu toplinu i harizmu, zasto je forsiraju kao lepoticu i zavodnicu, ne ide mi u glavu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA