≫ 

Karl Malden je o svom srpskom imenu pričao kod Konana: Anegdota o prezimenu Sekulović je vrhunska

Slavni holivudski glumac je rado pričao o svojim srpskim korenima tokom života

  • 8
Karl Malden, Konan O Brajen

Karl Malden u emisiji voditelja Konana O' Brajana 1997. godine Printskrin: Youtube/MyTalkShowHeroes

Možda i najpoznatiji holivudski glumac srpskog porekla Karl Malden, odnosno Mladen Sekulović, s vremena na vreme je pričao o svom srpskom poreklu. To je učinio i svojevremeno u emsiji poznatog voditelja Konana O'Brajena 1997. godine.

Vrhunac razgovora je bio taj kada je Karl pričao kako je u filmovima i serijama u kojima je glumio ubacio svoje rođeno prezime Sekulović. Holivudski glumac je svojom pričom definitivno privukao pažnju svih u studiju.

Naime, sve je krenulo kada je Maldena njegov domaćin pitao za njegovo pravo prezime - Sekulović.

- Malden nije Vaše rođeno prezime - rekao je Konan O'Brajen poznatom glumcu.

- Nije. Da li možete da ga izgovorite? Mladen Sekulović. To je srpsko ime. Promenio (rotirao) sam "a" i "l" u imenu Mladen i pretvorio u Malden - objasnio je Karl Malden u emisiji.

- I Vi ste "uglavili" svoje pravo prezime u filmovima? - pitao je Konan.

- U mnogim filmovima. U (seriji) "Ulice San Franciska ("The Streets of San Francisco") postoji policajac koji se preziva Sekulović - naveo je Karl Malden.

- Vi ste uvek voleli da "uglavite" (svoje prezime) ili da ga neko stavi u scenario - navovezao se Konan O'Brajen.

- Oni ga ne stave u scenario. Oni ne znaju da ja to radim. Pitaju me mnogo puta kada gledaju scenario: "Rekao si nešto? Šta si rekao? (Ja kažem) Sekulović. Sekulović. Kako se to izgovara?" - pričao je Karl Malden i dodao:

Karl Malden

Karl Malden Printskrin: Youtube/MyTalkShowHeroes

- Ja sam ga ubacio (prezime Sekulović). Na jednom mestu imao sam poteškoća da ga ubacim, u filmu "Ptičar iz Alkatraza" ("Birdman of Alcatraz"), sa Bertom Lankasterom. Nisam mogao gde. Igrao sam upravnika Alkatraza i imao sam poteškoća da ga ubacim (prezime Sekulović) - naveo je Malden, a onda je imao ideju:

- Staviću (prezime Sekulović, kao natpis) na jednu od zatvorskih ćelija. "Stavi Sekulović na jednu od ćelija" (rekao je Malden jednom zaposlenom koji je radio na filmu "Birdman of Alcatraz"). I to je uradio. Bilo su prezimena Džons, Smit, Aleks, Sekulović (na zatvorskim ćelijama). Kada je film prikazan, moj otac me je zvao (i rekao mi): "Da ti kažem, sine. Sekulovići nikada nisu bili u zatvoru" - zaključio je Malden i nasmejao sve u studiju.

Podsetimo, Karl Malden (Mladen Sekulović) se rodio 1912. godine u Čikagu. Njegov otac Petar Sekulović došao je u Sjedinjene Američke Države iz rodne Bileće. Karl je imao vrhunsku filmsku karijeru, a 1952. godine osvojio je Oskara za najboljeg sporednog glumca, i to za ulogu u filmu "Tramvaj zvani želja" "A Streetcar Named Desire", gde je glumio Harolda "Miča" Mičela.

Podsetimo se kako je Karl Malden dobio Oskara za sporednog glumca 1952. godine:

Zapaženu ulogu ostvario je u napomenutom filmu "Ptičar iz Alkatraza", gde je igrao upravnika zatvora Alkatraz Harvija Šumejkera.

Karl Malden i Bert Lankaster u filmu "Ptičar iz Alkatraza":

U seriji "Ulice San Franciska" Malden je glumio poručnika Majka Stouna, a njegov partner u ovom ostvarenju bio je Majkl Daglas, koji je bio u ulozi inspektora Stiva Kelera.

Podsetimo se jedne od zajedničkih scena Karla Maldena i Majkla Daglasa u seriji "Ulice San Franciska":

Karl Malden je preminuo 2009. godine u Brentvudu, u Kaliforniji. Imao je 97 godina.

Kako je Karl Malden pričao o svom pravom prezimenu Sekulović u emisiji voditelja Konana O'Brajana, pogledajte na 5:23 minutu snimka:

Video: Da li znate koliko Srba je dobilo Oskara?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna P.

    9. avgust 2020 | 10:41

    U vreme kada je njegov otac otisao u Ameriku, " crnogorska" nacija i "crnogorski" jezik jos nisu bili ni izmisljeni, tako da je Mladen od svoga oca mogao jedino cuti da je Srbin koji govori srpskim jezikom. Upravo tako se i sam izjasnjavao.

  • Vesna P.

    9. avgust 2020 | 09:31

    Imam postovanje i simpatije za njega kao glumca i coveka koji je isticao svoje srpsko poreklo. Bio je ozenjen Amerikankom, u kuci se govorio engleski i njegovo potomstvo je danas odseceno od svojih srpskih korena. Steta.

  • Na

    9. avgust 2020 | 09:47

    Sreću i radost nisu i ne mogu svi biti crnogorci ( ni poreklom) stalno imate potrebu da sve uspešne ljude svojatate P.s od osobe koja na sreću nema CG poreklo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA