≫ 

Omražena medicinska sestra, koja je mučila Džeka Nikolsona, dobija svoju seriju

"Spasite jedan život i vi ste heroj. Spasite stotinu života, pa, onda ste medicinska sestra"

  • 1
Račed serija

"Račed" / Foto: Netflix

Obožavaoci "Leta iznad kukavičjeg gnezda"- bilo da je reč o romanu Кena Kizija iz 1962. ili filmu koji je osvojio Oskara 1975. sa Džekom Nikolsonom u glavnoj ulozi - znaju da je sadistički, tiranski lik sestre Račed presudan, te da upravo on pokreće priču o buntovnom zatvoreniku u psihijatrijskoj bolnici. Ova antiheroina konačno dobija sopstvenu seriju u kojoj će biti prikazana njena prošlost, a karakter otrkiven u potpunosti.

Serija će se emitovati na Netfliksu, a prvi trejler već je objavljen.

Radnja "Leta iznad kukavičjeg gnezda" smeštena je u psihijatrijsku bolnicu u Salemu u Oregonu, gde je Rendl Patrik MekMarfi poslat nakon lažnog ludila da izbegne zatvorsku kaznu. Sestra Račed (Sara Polson) gvozdenom rukom upravlja mestom, sistematski zlostavljajući zatvorenike. Ona održava red, uskraćujući osnovne potrepštine, lekove ili privilegije za pacijenta, ali MekMarfijeva buntovna priroda dovodi u pitanje njen autoritet, čak i nakon terapije šokom.

"Račed" je osmišljena kao misteriozna drama koja govori o poreklu medicinske sestre Mildred Račed. Godine 1947. Mildred stiže u Severnu Кaliforniju da potraži zaposlenje u vodećoj psihijatrijskoj bolnici, u kojoj su započeti novi i uznemirujući eksperimenti na ljudskom umu.

Mildred se predstavlja kao savršena medicinska sestra, ali vremenom njena mračna strana počinje da se oslobađa, a ona pokazuje da prava čudovišta nisu rođena, nego stvorena.

U trejleru saznajemo da je ona bila sestra i tokom rata.

- Imali smo izreku u korpusu. Spasite jedan život i vi ste heroj. Spasite stotinu života, pa, onda ste medicinska sestra.

Najbolji trenutak u trejleru jeste onaj kada ona se suoči sa drugom medicinskom sestrom, Beti Baket, zbog pojedene toga što je ova pojela njenu breskvu.

- Ne vidim vaše ime na breskvi. Šta ćete uraditi povodom toga - uzvrati Baket.

Račed serija

"Račed" / Foto: Netflix

Račed se mirno zagleda u nju.

- Šta, gluvi ste? - pita sestra

- Ne. Samo razmišljam o svim stvarima koje ću učiniti u vezi s tim - kaže Račed.

Je-zi-vo!

Serija bi na Nefliksu trebalo da se nađe 18. septembra 2020. godine.

Video: Oni uzimaju milionče po samo jednoj epizodi serije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA