Filmski festival u Trebinju: Nagrada "Zlatni platan" Ani Sofrenović i Vojislavu Brajoviću

Tokom Festivala, koji će trajati do 12. avgusta, biće prikazano 20 filmova

  • 0
Ana Sofrenović, Vojislav Voja Brajović Foto: ATA Images

Dodelom nagrada "Zlatni platan" glumcima Ani Sofrenović i Vojislavu Brajoviću za izuzetan doprinos evro-mediteranskom filmu, večeras je u Trebinju počeo Osmi festival mediteranskog i evropskog filma.

Glumac Vojislav Brajović rekao je da mu dodeljena nagrada prija, da je to najbolja plata svakom da zna da nije radio uzalud, a posebno ga raduje što je u Trebinju uprkos epidemiji virusa korona.

Sofrenovićeva je navela da je prvi put u Trebinju, i da je ovo jedan od retkih festivala koji je uspeo da se održi u ovoj situaciji.

- Mnogo je straha, nepredvidivosti, ljudi su u nekom posebnom stanju i drago mi je da imaju želju da vide nas glumce i dođu na Festival, da nekako pokušavamo da taj normalni život čuvamo što bolje možemo - prenosi protal Nezavisnih novina reči Ane Sofrenović.

Osmi Festival mediteranskog i evropskog filma otvorila je glumica Nataša Ninković koja je istakla da su umetnost i film kao njen deo, obično svedočanstvo nekog vremena, slika nekog društva.

Tokom Festivala, koji će trajati do 12. avgusta, biće prikazano 20 filmova.

Projekcije filmova su zbog epidemiološke situacije na tri lokacije, a Festival se održava pod sloganom "Nova energija", a u pratećem programu večeras je u Kulturnom centru u Trebinju otvorena izložba "Faktastika" u saradnji sa Modernom galerijom Valjevo.

Ulaz za sve projekcije je slobodan.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA