≫ 

Prvi smo gledali film "Bojsi u Beogradu": Šta je sve Džon Čalis iz "Mućki" otkrio o Srbiji

Da li mu se više dopala šljivovica ili dunja, i šta je vatreni navijač Arsenala imao da kaže o Zvezdi, saznaćete u ovom filmu

  • 7
Bojsi, Beograd

Bojsi u Beogradu / Foto: Twitter/John Challis

Engleski glumac Džon Čalis, mnogima znan kao Bojsi iz hit serije "Mućke" (Only Fools and Horses), posetio je ovog januara Beograd sa željom da otkrije zbog čega je ova britanska serija, koja nikakve veze sa Srbijom nema, toliko popularna u našoj zemlji.

A da zaista jeste uverila ga je i činjenica da je ovde primljen skoro kao heroj nacije, junak pred koga se servia samo ono najbolje.

Od posete Belom dvoru, do Marakane, Hrama Svetog Save i jednog vrlo posebnog muzeja, pijuckanja rakije stare 12 godina, druženja sa gledaocima i studentima engleskog jezika, Bojsi je bio oduševljen i zatečen u više navrata.

Iznenadila ga je istorija Srba, naročito priča o Svetom Savi, zatim trenuci u kojima je mogao da razume naš engleski, pitanja koja su više nego direktna, i možda više od svega to koliko je puta morao da poljubi nepoznate ljude.

- Srbi se ljube po tri puta. Nikada se toliko nisam izljubio u životu - komentariše u jednom trenutku on.

Čalisovo otkrivanje srpske prestonice sačuvano je u vidu dokumentarca "Bojsi u Beogradu", koji će se u prodaji naći od 4. septembra. Film, koji je Telegraf.rs među prvima mogao da gleda, biće poučan i za mnoge Srbe, čak i Beograđane, koji će u tih 80 minuta moći da proputuju kroz velike i male istorije svog grada i možda saznaju nešto što ranije nisu znali.

Sve u svemu - "Bojsi u Beogradu" jeste vrlo zanimljiv materijal ne samo za fanove "Mućki", već i za sve one koji vole Beograd.

Napokon, putovanje kroz prestonicu jeste Čalisu dalo odgovor na pitanje koje je tražio s početka - zbog čega su "Mućke" toliko popularne u Srbiji? Da li je tome razlog humor, koji je uprkos ogromnim razlikama u jeziku, pa i kulturi, na neki način istovetan? Ili sama činjenica da su se dogodovštine Del Boja, Rodnija, njihovih dede i strica toliko puta reprizirale na malim ekranima da su mnogi uz njih i naučili engleski?

Bojsi u Beogradu

"Bojsi u Beogradu" / Foto: wolf-entertainment.com

Ili je presudan bilo trenutak u kojem se serija emitovala, teške i turobne '90-te? Ili kombinacija svega toga?

- Mislim da je najveći razlog što su "Mućke" toliko bile popularne u tom delu sveta zapravo u smehu, pogotovo u tim užasnim vremenima ljudima je trebalo da se uhvate za nešto i to je bio šou. Voleli su likove, poistovetili se s njima, smejali su se i zato osećali bolje. "Mućke" govore o teškim stvarima koje se dešavaju u životu ljudi, ali kada je obojeno humorom, manje je teško  - ispričao je, između ostalog, glumac.

Bojsi u Beogradu

"Bojsi u Beogradu" / Foto: wolf-entertainment.com

Pogledajte trejler za dokumentarac "Bojsi u Beogradu", koji je producirao i režirao Lazar Vuković, a koji će biti objavljen 4. septembra, te nam u komentarima javite svoje prve utiske.

Ekipa Telegraf.rs. imala je priliku da u januaru razgovarala sa Džonom Čalisom, koji nam je dao odgovor i na jedno vrlo zanimljivo pitanje - da li bi pre kupio jugoslovenski rizling, albanski radio ili rumunsko vino od Del Boja. Pogledajte šta je odgovorio:

Video: Bojsi iz Mućki za Telegraf otkrio šta bi kupio od Dela - jugoslovenski rizling ili albanski radio

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    9. avgust 2020 | 15:21

    Dovedi Dela i Rodnija sledeći put

  • Car

    9. avgust 2020 | 19:53

    Al sta je rekao o zvezdi.. aloo...jaoo majko mila koje forsiranje gurbetskog kluba!! On bas razmišlja o zvezdi,koja ironija🤣😂

  • Defri

    9. avgust 2020 | 11:40

    Ovaj propao pa sad ide tamo gde jos pomalo pamte

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA