≫ 

Evo kako je Goku dobio "Pitomi oblak", jedan od svojih najkorisnijih rekvizita

Goku je nastao kao lik autora Akire Tirojame davne 1984. godine, i ubrzo postao svetski popularan strip i anime junak

  • 1
Goku, Zmajeva kugla Printskrin: YouTube/Anime Addicted

Goku je još poznat i po imenima Zero, Kakarot, Kakaroto i Son Goku. On je Sajonac (a Kakarot mu je sajonsko ime), poslat na planetu Zemlju kako bi je uništo, ali prilikom sletanja, odnosno pada, udario je glavu i tako izgubio pamćenje. Svoje detinjstvo je proveo sa Gohanom, njegovim dedom, kako ga je on zvao, ali zapravo čovekom koji ga je pronašao i usvojio, piše Strip Blog.

U prvoj sezoni anime, Goku, zajedno sa devojkom po imenu Bulma, polazi u potragu za Zmajevim kuglama kako bi ih sve sakupili, ali na tom putu nailaze na razne prepreke.

Goku je poznat po mnogim zanimljivim spravama i sposobnostima kojma se služi, pa tako poseduje motkom koja na njegovu komandu: "Motko, izduži se", postaje dugačka koliko je to potrebno, zatim pokreće neverovatan napad "Kamehame talas" koji Goku pokreće skupljajući energiju u sastavljene šake pored tela i izgovarajući "Ka" i "Me", a zatim svu energiju ispuštajući pruženim rukama, a sastavljenim šakama uz reč "Ha". Ovu vrstu napada, pored Gokua, poseduju još mnogi likovi u poznatoj animi kao što je Krilin, Jamača, Kornjačin Vrač, Gohan…

Goku ima još jednu interesantnu napravu koju koristi, a to je "Pitomi oblak", tačnije oblak koji leti, a koji može da prevozi samo one koji su "čistog srca". U trećoj epizodi prve sezone "Zmajeve kugle", Kornjačin Vrač, zahvalan što su mu Goku i Bulma vratili kornjaču tako što ju je Goku nosio kilometrima na leđima do mora, daje Gokuu u znak zahvalnosti ovaj neverovatan rekvizit, koji će ga izuzetno služiti u njegovim poduhvatima i koji će mu biti izuzetno poslušan. Kad god ga Goku pozove, oblak dođe i odveze ga gde god poželi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA