Grad Beograd će izraditi novu spomen-ploču Velimiru Bati Živojinoviću

- Spomen-ploča će ponovo krasiti zid na zgradi u Mileševskoj ulici i nadamo se da će ostati netaknuta i vredna sećanja na jednu od najvećih glumačkih legendi zemlje i regiona - izjavila je zamenica predsednika Skupštine grada

  • 6
Velimir Bata Živojinović Foto: ATA Images

Zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović najoštrije je osudila čin krađe spomen-ploče Velimiru Bati Živojinoviću sa zgrade u Mileševskoj ulici.

Najoštrije osuđujem nepoštovanje lika i dela našeg velikog glumca Velimira Bate Živojinovića i vandalizam bezobzirnih koji su krađom spomen-ploče pokazali da im ništa nije sveto. Lopovluk, bezobzirnost i rušenje kulta ličnosti koje su dale nemerljiv kulturni doprinos prestonici, zemlji i regionu, dokazuju da je vandalizam jedini pokazatelj mržnje prema svemu što predstavlja očuvanje tradicije i kulture sećanja - izjavila je Radulović i dodala:

- Neverovatna je činjenica da postoje osobe koje u bilo kom trenutku, na bilo koji način žele da ruše, kradu, uništavaju obeležja našeg grada i koje iz nerazumnih i neprihvatljivih razloga uništavaju sećanje na sve ličnosti koje su svom gradu dale svoj talenat, ljubav, bezgranično se zalažući za razvoj kulture.

Prema njenim rečima, Grad Beograd će u saradnji sa Opštinom Vračar i Zavodom za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda izraditi novu spomen-ploču Velimiru Bati Živojinoviću.

Spomen-ploča će ponovo krasiti zid na zgradi u Mileševskoj ulici i nadamo se da će ostati netaknuta i vredna sećanja na jednu od najvećih glumačkih legendi zemlje i regiona – rekla je Andrea Radulović, koja je i predsednica Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine Grada Beograda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    2. septembar 2020 | 13:55

    Bata Zivoiinovic Srpska legenda na glumackoj sceni imao je prirodan dar za glumu bio je Ambasador Srbije na fimskoj sceni u svetu.Zasluzijo je da ima svoju bistu u nasoj Metropoli .Aleksandar.

  • On

    2. septembar 2020 | 13:55

    Ne plocu nevo stenu od pola tone pa nek mrdne ko moze a da ne bude uhvacen

  • Zeljko

    2. septembar 2020 | 19:42

    Pa sto grad Beograd? sto mu Milosevic ne okaci plocu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA