Rusija želi da postane prva zemlja na svetu koja će snimiti film u svemiru

Ko će biti prvi - Tom Kruz ili Rusi?

  • 1
mesec, zemlja, astronaut Foto-ilustracija: Pixabay

Prema navodima portala Futurism, Tom Kruz se nalazi u međunarodnoj trci da postane prva filmska zvezda koja će snimati u svemiru.

Prema saopštenju Ruske svemirske agencije, Roscosmos, Rusija želi ovo da preduhitri, pa da ona bude ta koja će da postane prva zemlja na svetu koja će snimiti film u kosmosu.

"Žuti, Crni i Beli studio", jedan od najvećih produkcijskih studija u Rusiji, stoji iza ovih ulaganja.

- Radnja bi trebalo da uključi let do Međunarodne svemirske stanice (ISS), koji je zakazan za jesen 2021, na ruskoj letelici Soyuz MS. Protagonista će leteti do ISS, a imaće i ekipu koja će biti odabrana na otvorenom konkursu - piše u saopštenju.

Još se diskutuje oko većeg dela logistike filma, uključujući njegov naziv, glumačku podelu, radnju i na koji način će se tačno snimati u svemiru.

- Film se stvara u cilju popularizacije ruskih svemirskih aktivnosti, kao i glorifikovanja profesije kosmonauta - dodaje se u saopštenju.

Tom Cruise, Tom Kruz Tom Kruz / Foto: Tanjug/AP

Vest je stigla nakon što je holivudska zvezda, Tom Kruz, navodno napravio saradnju sa SpaceX da snimi akcioni film u svemiru.

- NASA je uzbuđena što će sa Tomom Kruzom snimati film u Svemirskoj stanici - napisao je Džim Bridenstin, NASA ambasador, na svom Tviter profilu u maju ove godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    23. septembar 2020 | 13:51

    VREME JE DA SE COVEK VRATI ODAKLE JE DOSAO NA PLANETU ZEMLJU PRE 3 MILIJARDE GODINA -NA MESEC I MARS I DA KRENE DALJE U OSVAJANJE SVEMIRA-MLECNOG PUTA!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA